Melkprijs stijgt naar recordhoogte

melk-rietje-pixabay

De prijs die boeren voor melk krijgen ligt bijna twee keer zo hoog als een jaar geleden. FrieslandCampina hanteert in juli een garantieprijs van 60 cent per liter. Nooit eerder betaalde het bedrijf zoveel voor een liter melk.

Een van de redenen dat de melkprijzen stijgen is de droogte. Die heeft invloed op het gras, dat hierdoor minder eiwitrijk is. Daardoor geven koeien in heel Europa minder melk. Ook speelt de oorlog in Oekraïne een rol. Olie en graan zijn duurder, waardoor ook de prijzen van andere producten, waaronder melk, hoger worden op de wereldmarkt.

De afname van melk is al langer te zien. In april daalde het aantal met 2 procent ten opzichte van maart. Daarnaast stijgen de kosten voor boeren, omdat de prijzen van elektriciteit, diesel en voer steeds hoger worden.

Bron: AD

Lees ook
Nieuwe Sales Director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands

Nieuwe Sales Director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands

FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands heeft een nieuwe Sales Director. Bob Mulder gaat vanaf 1 oktober 2022 deze functie vervullen en volgt Dieuwer van Staveren op.

Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

De omzet en winst van FrieslandCampina zijn in het eerste halfjaar van 2022 verbetert, meldt het bedrijf in een halfjaarbericht. De netto-omzet steeg met 19,4 procent naar 6,6 miljard euro. In de eerste helft van 2021 was dat 5,5 miljard euro.

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.