Mensen & bedrijven
boeken website

The Green Kitchen at Home van David Frenkiel en Luis Vindahl werd afgelopen vrijdag gekroond tot Kookboek van het Jaar 2017. “Het is knap dat David Frenkiel en Luise Vindahl kans zien om een fijn kookboek te maken voor zowel mensen die vegetarisch eten misschien nog een beetje eng vinden, als voor degenen die al jaren vlees- en visloos eten en wel wat nieuwe inspiratie kunnen gebruiken.”

Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen kreeg de Gouden Garde publieksprijs 2017. Jord Althuizen is wereldkampioen BBQ, culinair entrepreneur, hij zit in de jury van het RTL4 programma Grillmasters en is foodtrucker.

De winnaars van de hoofdprijs gingen er ook met de titel Beste kookboekenfotograaf, -vormgever en -stylist 2017 vandoor. Volgens de jury hebben inspireren David en Luis hun lezers met verleidelijke fotografie waarin styling een onderscheidende en belangrijke rol speelt.

Meest duurzame kookboek

De winnaar van meest duurzame kookboek – gekozen door Slow Food Youth Network – is Empty the fridge van Jennifer Schleber. “Dit boek klopt en ademt duurzaamheid”, aldus Slow Food Youth Network.

De winnaars van de elfde editie van de verkiezing Kookboek van het Jaar werden bekend gemaakt in aanwezigheid van genomineerden, uitgevers en (culinaire) pers. is uitgereikt en gevierd bij Foodyard Amsterdam, gepresenteerd door Ellemieke Vermolen (Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice). De vakjury bestond uit Sylvia Meijer, Karin Brand, Chef-kok Pascal Jalhay, Liddie Austin en Joachim Hilhorst van Foodies magazine.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *