Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen

kalfsvlees315

De Duitse biefstuk, Tartaar (XL) en diverse soorten Filet Americain van Deen Supermarkten zijn mogelijk besmet met listeria, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Consumptie kan maag- en darmklachten opleveren en schadelijk zijn voor de gezondheid. De voedselwaakhond stuurt daarom een veiligheidswaarschuwing uit. Kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen het meeste risico om ziek te worden.

Wie deze rundvleesproducten van Deen in huis heeft kan die het beste terugbrengen naar de winkel. Gemalen vlees is kwetsbaarder voor besmettingen omdat het veel oppervlakten heeft dat met besmettingshaarden in contact kan zijn geweest.

Bron: Foodlog

Lees ook
ABN AMRO: 'Exportwaarde van zuivel en vlees daalde in 2018'

ABN AMRO: 'Exportwaarde van zuivel en vlees daalde in 2018'

Het afgelopen jaar, 2018, groeide de waarde van de Nederlandse export aan landbouw- en voedingsproducten 1,3 procent. Deze groei is een stuk minder dan in 2017, toen groeide exportwaarde 6 procent. Dit blijkt uit cijfers van ABN AMRO. De Nederlandse export van vlees en zuivel namen in 2018 af, waarbij vooral de export naar landen buiten de EU...

Omzet foodservice stijgt boven de 20 miljard

Omzet foodservice stijgt boven de 20 miljard

De omzet van foodservicebedrijven steeg in 2018 met 5,5% tot een recordomzet van meer dan € 20 miljard. Dat blijkt uit cijfers van het Foodservice Instituut Nederland. Vooral het thuisbezorgen voedingsmiddelen heeft een groot aandeel in de omzetgroei. De consument laat zowel zijn boodschappen (stijging 29%), als maaltijden (stijging 13,4%) vaker...

Consumenten eten duurzaam als het er maar mooi uit ziet

Consumenten eten duurzaam als het er maar mooi uit ziet

Consumenten kiezen gemakkelijk voor duurzamer eten met minder vlees als die keuzes slim en aantrekkelijk gepresenteerd worden. Dat blijkt opnieuw uit een aantal onderzoeken bij negen horecabedrijven door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish. Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder...