Morubel in andere handen

Belgisch garnalenbedrijf Morubel, voormalig dochter van Heiploeg, is overgenomen door Bencis Capital Partners.

Dat meldt Vismagazine. De overname heeft geen invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering, het management en het personeel. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren.

Faillissement Heiploeg

Morubel was zelfstandig sinds februari, na het faillissement van Heiploeg en de overname van dat bedrijf door Parlevliet & Van der Plas. Het was al vanaf het begin de bedoeling om een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te vinden.

Diepgevroren garnalen

Morubel is de grootste producent van diepgevroren garnalen in Europa. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 82 miljoen euro, produceert jaarlijks 14.000 ton garnalen en telt 105 werknemers. Morubel werd in 1954 opgericht in Oostende en viert dit jaar haar zestigste verjaardag.

Bencis Capital Partners

Bencis Capital Partners is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ruim 15 jaar investeert in ondernemingen in Nederland en België in de foodsector. Bencis (met kantoren in Amsterdam en Brussel) heeft investeringen in 18 bedrijven waaronder The European Candy Group (TECG), die in juli 2013 de private label activiteiten van Perfetti van Melle kocht.

Lees ook:

Heiploeg na overname Heiploeg International (29 januari 2014)

Heiploeg failliet en overgenomen door Parlevliet & Van der Plas (28 januari 2014)

Perfetti van Melle verkoopt private label activiteiten (4 juli 2013)

Lees ook
Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse hebben besloten om samen als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.