Nationale Week zonder Vlees werd week van namaakgedierte

Nationale Week zonder vlees

Aan de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees deden 32.000 ingeschreven deelnemers mee. Volgens de organisatie bespaarden zij zo'n 388 ton CO2 en miljoenen liters douchewater. De vleessector betwist deze cijfers.

Dankzij veel aandacht in de (sociale) media werd het een campagne die de omzet van vleesvervangende producten tijdelijk liet groeien. Initiatiefnemer Isabel Boerdam zegt in het persbericht: "Dit is een veelbelovende start, vanaf hier kunnen we alleen maar verder groeien.” De meest concrete resultaten hebben de deelnemende vleesvervangerproducenten te melden. Zo verkocht Vivera "500.000 verpakkingen meer dan tijdens een normale week" en Garden Gourmet "veel meer dan tijdens een reguliere promotie".

Boerdam organiseert volgend jaar opnieuw een Nationale Week Zonder Vlees. Daarbij kijkt ze uit naar verdere aansluiting bij nationale en lokale overheden: "Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als onze ministers het goede voorbeeld geven en kiezen voor een week zonder vlees. Ik heb nog grote ambities, deze eerste Nationale Week Zonder Vlees smaakt naar meer!”

Bron: Foodlog

Lees ook
Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains, producent van vleesvervangers, zoekt honderd vleeseters om hun producten te testen. Het bedrijf wil op deze manier de vleeseters van de smaak en textuur van hun product overtuigen.

Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

De populariteit van biologisch vlees in Duitsland neemt toe. In 2019 steeg het marktaandeel met 13,8 procent. Daarom brengt Vion haar biologische lijn 'Der Grüne Weg' op de Duitse markt. Het assortiment bestaat uit biologisch rund- en varkensvlees. Het merk is gebaseerd op Vions Nederlandse bio-merk De Groene Weg.