Nederlands bedrijf ElkeMelk genomineerd voor The World Dairy Innovation Awards

15 juni 2023 Redactie Food ElkeMelk

Het Nederlandse zuivelbedrijf ElkeMelk is genomineerd voor The World Dairy Innovation Awards. Deze toonaangevende internationale prijs beloont organisaties die uitblinken in verschillende aspecten van de zuivelindustrie. De melk van ElkeMelk wordt binnen 10 minuten na het melken per koe verpakt en is direct klaar voor consumptie. Dankzij de QR-code op het etiket is te zien van welke koe de melk afkomstig is. Het bedrijf is met dit concept in vier categorieën genomineerd.

The World Dairy Innovation Awards worden jaarlijks georganiseerd en zijn ontworpen om innovaties in de hele zuivelsector aan te moedigen en te vieren. De nominaties van ElkeMelk zijn dan ook een belangrijke erkenning. ElkeMelk is de enige Nederlandse nominatie. Het bedrijf is genomineerd in de categorieën ‘ambachtelijke producten’, 'productie/technologie-innovatie', 'nieuw/opstartend bedrijf' en ‘marketingcampagne'.

Pure melk van één koe

Matthijs Baan ontwierp samen met TOP bv uit Wageningen een nieuw systeem dat de volledige verwerking van melk, van uier tot fles, in minder dan tien minuten mogelijk maakt. Elke melkbeurt wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit en de melk is minimaal bewerkt door pasteurisatie. Iedere fles heeft een te scannen QR-code, zo ontdek je of de melk van bijvoorbeeld Tietje 203 of Bertha 476 komt.

ElkeMelk koe (© ElkeMelk)

"We zijn enorm vereerd met deze nominatie," deelt boer Matthijs Baan. "En dan óók nog eens in vier categorieën! Het onderscheidende van ElkeMelk wordt nu wereldwijd erkend. Dit is een geweldige beloning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn vastbesloten om grenzen te verleggen in de zuivelindustrie en consumenten te verrassen met pure, ambachtelijke melk en innovatieve oplossingen.”

Over The World Dairy Innovation Awards

The World Dairy Innovation Awards, in samenwerking met Zenith Global, stimuleert de innovatie binnen de internationale zuivelindustrie. De awards worden voor het 16e jaar uitgereikt en de winnaars worden geselecteerd door een deskundig panel van professionals uit de zuivelindustrie. De bekendmaking vindt plaats tijdens het 16e Global Dairy Congress op 21 juni 2023 in Londen.

Altijd op de hoogte blijven?