Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Beeld: Wikipedia commons

Koffiefabrikant Nespresso steekt 160 miljoen Zwitserse franc (ca. 150 miljoen euro) in zijn koffiefabriek in het Zwitserse Romont. Hiermee kan het voldoen aan de groeiende vraag naar de premium koffies. In juni 2021 begint de bouw van een tweede productiehal die plaatst biedt aan tien nieuwe lijnen. De bouw moet ongeveer een jaar gaan duren. Het gaat om de productie van de ‘Vertuo’ en ‘Professional’ koffies. De afgelopen twee jaar breidde Nespresso de fabriek in Romont al uit met vier productielijnen en een centrum voor productontwikkeling.

Duurzaam

De fabriek in Romont was de eerste in Zwitserland die een gouden label behaalde volgens de LEED-standaard. Zo maakt de fabriek geen afval dat niet meer te hergebruiken valt en worden hitte en water hergebruikt. Ook gaat de warmte van de koffiebranders naar het voorverwarmen van de groene koffiebonen en het warmhouden van de fabriek zelf. Als er warmte over blijft gaat dat naar woningen in de omgeving.

Bron: Nestle-Nespresso

Thema's
Lees ook
Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso wil dat al zijn koffie in 2022 CO2-neutraal is. Het bedrijf gaat de emissie op verschillende vlakken terugbrengen of compenseren. De belofte past in de langlopende strategie van het bedrijf om te verduurzamen.

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren