Nestlé breidt vegan-assortiment uit met gehakt

pasta-saus-pixabay

Nestle breidt in verschillende Europese landen de Garden Gourmet-productlijn uit met veganistisch gehakt. Ook de vegaburger krijgt een update, zegt de multinational in een persbericht.

Het nieuwe Garden Gourmet Incredible Mince ziet er hetzelfde uit als rauw gehakt en is volgens Nestlé net zo veelzijdig. Zo kun je er balletjes van draaien of het gehakt rul bakken. Het belangrijkste ingrediënt is soja, dat wordt vermengd met verschillende groenteconcentraten – zoals rode biet, wortel en paprika – en plantaardige olie.

Burger-update

Ook komt Nestlé met een vernieuwde versie van hun Incredible Burger, slechts zeven maanden na de lancering van het product. Met de nieuwe receptuur zou onder meer de sappigheid en textuur verbeterd zijn.

De vernieuwde burger zal komend najaar in de winkels liggen. Het plantaardige gehakt is vanaf september verkrijgbaar in Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Duitsland en België.

Lees ook
Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Jaap Korteweg en Niko Koffeman zijn een nieuw bedrijf gestart: Those Vegan Cowboys. De oprichters van het bekende merk De Vegetarische Slager willen zich met hun nieuwe bedrijf richten op de ontwikkeling van plantaardige zuivelvervangers – zoals vegan kaas, yoghurt en boter – met dezelfde smaak als echte zuivel.

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Niet elke opgeleide chef-kok ambieert een baan in de horeca. Ook in de industrie zijn chefs van grote waarde: Nestlé, Unilever en andere grote foodbedrijven maken dankbaar gebruik van koks bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Welke rol spelen ze precies in de ontwikkeling van voedselproducten en hoe gaan ze te werk? Beeld: Anton Rinsema,...