Nestlé onthult nieuwe samenwerkingen rondom plantaardig eiwit

nestle-plantaardig

Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant.

Het vorig jaar opgerichte Merit werkt op dit moment aan een fabriek voor de productie van hun plantaardige ingrediënten, onder meer een oplosbaar, smaakneutraal erwteneiwit. De technologie wordt geleverd door Burcon, een specialist op het gebied van de samenstelling, toepassing en productie van eiwit uit onder meer erwten, soja, hennep en koolzaad.

Vleesvervangers

Nestlé heeft inmiddels al meerdere samenwerkingspartners op het gebied van plantaardige ingrediënten. Onlangs kondigde het bedrijf al een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Corbion om onderzoek te doen naar microalgen als bron van plantaardig eiwit. Volgens Nestlé zijn er binnen het bedrijf zo’n 300 R&D-medewerkers bezig met de ontwikkeling van nieuwe plantaardige producten, wat neerkomt op zo’n 10% van de hele R&D-capaciteit.

Lees ook
Plan om Europese plantaardige voeding te promoten krijgt geen steun van Europese Commissie

Plan om Europese plantaardige voeding te promoten krijgt geen steun van Europese Commissie

De aanvraag van de Green Protein Alliance (GPA) voor subsidie om consumptie van lokaal geteelde plantaardige eiwitten te promoten, is niet gehonoreerd door de Europese Commissie. De Europese Commissie kende wel 38,1 miljoen euro steun toe aan de promotie van dierlijke producten. “In het licht van de actualiteiten is het niet honoreren extra wrang”,...

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade