Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

perzik

Aromaleverancier Sensient Flavors heeft de smaakprofielen van verschillende soorten perziken onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een nieuw assortiment van vier smaakstoffen.

Gele perzik wordt gekarakteriseerd door de vlezige en sappige noten. Gele perzik heeft een smaakprofiel met een gebalanceerde zoet- en zuurheid. Witte perzik heeft subtiele bloemige noten. Deze smaak is vooral in trek in Azië maar de populariteit bij consumenten in Europa neemt toe.

De platte, wilde witte perzik heeft een fruitige en rijpe smaak met steenachtige noten, terwijl de gele nectarine een typische romige en bloemige gebalanceerde sappige smaak heeft met een lichte snoepachtige noot.

De smaakstoffen zijn bedoeld voor dranken met en zonder koolzuur en kunnen zowel in alcoholische als non-alcoholische dranken worden toegepast. “Perzik is onder consumenten één van de favoriete smaken. Het staat in de top-10 van populairste smaken van vruchtensappen, water met een smaakje en icetea. Voor icetea is het na citroen zelfs de tweede smaak”, legt Hans-Jürgen Sachs, general manager van Sensient Flavors Beverage Europe uit.

Lees ook
FrieslandCampina verliest beroep RCC over vanilevla zonder vanille

FrieslandCampina verliest beroep RCC over vanilevla zonder vanille

In vanillevla moet ook echt vanille zitten of er moet duidelijk op de verpakking staan dat het alleen om een (kunstmatig) smaakje gaat. Die uitspraak deed het College van Beroep van de Reclame Code Commissie (RCC) deze week. Dat is nogal wat: tachtig procent van vla met vanille bevat geen vanille maar smaakt er wel naar.  Het College van Beroep...

Foodwatch dient klacht in over vanillevla zonder vanille

Foodwatch dient klacht in over vanillevla zonder vanille

Foodwatch dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen vanillevla zonder vanille. Flink wat producten die ‘vanillevla’ heten bevatten helemaal geen vanille, maar aroma’s of kunstmatige vanilline. Foodwatch noemt dit vindt dit soort ‘misleiding’ onaanvaardbaar. De klacht van Foodwatch volgt op een rapportage die is gemaakt door het programma...

‘Gezond eten is vaak niet lekker genoeg’

‘Gezond eten is vaak niet lekker genoeg’

Volgens promovenda Astrid van Langeveld ligt het niet kunnen volhouden van een dieet niet aan te weinig discipline, maar is een gezond dieet simpelweg niet lekker genoeg. Van Langeveld promoveerde afgelopen week op onderzoek waarin ze voedings- en smaakpatronen in Nederland analyseerde. Ze liet een getrainde jury bijna 500 verschillende voedingsmiddelen...