Nieuw Nederlands bedrijf richt zich op plantaardige vis

Foto: Novish

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de supermarkt: de schappen met vleesvervangers. Na vlees, moet vis er ook aan geloven. Het nieuwe bedrijf Novish gaat plantaardige visvervangers produceren voor retail en foodservice.

Paul den Dulk en Katja Busser zijn de oprichters van Novish. Samen hebben ze 75 jaar ervaring binnen de internationale levensmiddelindustrie. Met dit nieuwe bedrijf richten ze zich op consumenten die vegan, vegetarisch of flexitarisch zijn. Het bedrijf doet zowel de ontwikkeling, als de productie en verkoop van de plantaardige vis. De producten bestaan allemaal uit natuurlijke ingrediënten. Ook wordt er geen soja gebruikt. De plantaardige vis wordt verkocht in een koelvers- of een diepvriesverpakking.

De eerste lichting producten zullen op de Horecava-beurs worden gepresenteerd, die plaatsvindt van 13 tot 16 januari in Amsterdam . Het eerste assortiment zal bestaan uit visnuggets, viscakes en tuna steaks. Vanaf februari 2020 worden de producten verkocht.

Lees ook
Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Is vegan melk van tarwezemel straks mogelijk?

Die vraag proberen Royal Koopmans en Carbohydrate Competence Centre (CCC) te beantwoorden in hun onderzoek naar clean label-toepassingen uit graan. Ze willen tarwezemelen gebruiken om plantaardige vlees- en melkproducten te maken.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.