Nieuw zuivelmerk let op weidevogels

weideweelde

Nederland is een nieuw zuivelmerk rijker: Weide Weelde. Door zuivelproducten van dit merk te kopen, dragen consumenten bij aan het welzijn van weidevogels, koeien en de natuur.

Het merk is een initiatief van Katshaar Zuivel, coöperatie Noorderlandmelk, de Vogelbescherming en Boerengilde.

Katshaar Zuivel

De zuivelproducten worden geproduceerd bij Katshaar Zuivel in Coevorden, onderdeel van A-Ware Food Group waar Noorderlandmelk ook de melk aan levert.

Van elk verkochte Weide Weelde-zuivelproduct gaat twee cent in een Weidevogelfonds.

Aan het initiatief nemen 12 melkveebedrijven uit Noord-Nederland deel. Deze boeren zijn lid van Boerengilde en van Noorderlandmelk.

Weidevogelvriendelijk

Zij hebben afspraken vastgelegd over maatregelen voor weidevogels, weidegang van koeien en duurzaamheid.

Zo willen de boeren zo’n tien procent van hun grasland weidevogelvriendelijk inrichten. Over vijf jaar moet dit twintig procent zijn.

Het gaat bij de ‘puur Nederlandse weidezuivel’ in eerste instantie om dagverse halfvolle melk, karnemelk, magere yoghurt en twee soorten vruchtenyoghurts (met blauwe bessen en met elstar appels).

Weide Weelde is in het begin te koop bij Jumbo Supermarkten, en daarna bij Plus, Poiesz en Deen.

Lees ook:

Lees ook
Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

Inschrijving Horecava Innovation Award 2020

Inschrijving Horecava Innovation Award 2020

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2020 is geopend. Voor de twintigste keer wordt deze prijs uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Tot en met 18 oktober kunnen bedrijven zich hiervoor inschrijven.

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen? De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal...