Nutri-Pulse e-Cooker wint prijs

IXL Netherlands heeft met de Nutri-Pulse e-Cooker de Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. Het product won eerder al de Koks! Innovatietrofee en de Food Valley Award 2011.

De prijs is in Montreal uitgereikt tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van IUFoST (International Union of Food Science and Technology)Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands uit Schalkwijk, ontving de prijs eerder deze maand.

'Contacten leggen'

“Het winnen van deze Award maakt het gemakkelijker om contacten te leggen met grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden”, stelt hij op FoodValleyUpdate. Het draagt in zijn ogen bij aan een snellere ontwikkeling en marktintroductie van het product.

De e-Cooker van IXL Netherlands bereidt voedsel (ook gerechten met vis, vlees en groente) binnen enkele minuten en bij lage temperatuur met behulp van korte elektrische pulsen (Pulsed Electric Field technology oftewel PEF).

Zo blijven voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Ook bespaart het energie, is er minder voedselverspilling en minder geen risico op verbranding.

Het tweejaarlijks congres van IUFoST had dit jaar ongeveer 1500 deelnemers, veelal wetenschappers, voedingsmiddelentechnologen en overheidsvertegenwoordigers uit de hele wereld.

Lees ook:

Hoogesteger komt met Micro Pulse sap (22 mei 2012)

Pure Pulse: sap langer houdbaar (9 maart 2012)

Nutri-Pulse e-Cooker wint Food Valley Award (13 oktober 2011)

 
Meer over
Lees ook
Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Een ready made cocktail of mocktail, een bolvormig raspkaasje, crunchy zaden en granen, en volledig plantaardige sauzen. Dit zijn de winnaars van de vakwedstrijd Gouden Tavola in 2022.

Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

De jaarlijkse Bunzl Packaton voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch vond 23 februari plaats. Studenten Hanneke, Britt en Wendy wonnen de Bunzl Packaton met hun verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.