NVWA: ‘Niet gezegd dat zorg volgende is’

nvwa

Het is geen uitgemaakte zaak dat de zorg de volgende sector wordt waarvan de inspectieresultaten openbaar gemaakt worden. Dat vertelt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek aan evmi.nl.

Hij reageert hiermee op een bericht op evmi.nl naar aanleiding van een interview van Food Hospitality met Ghislaine Mittendorff van de NVWA.

“Zij heeft het inderdaad gehad over openbaarmaking van gegevens in de zorg, maar heeft daar geen tijdspad aan gelegd.”

'Binnen nu en vier jaar'

“Mittendorf stelde dat het streven is om binnen nu en vier jaar een goed zicht te hebben op de voedselveiligheidssituatie in de zorg", aldus Mastenbroek. "Openbaarmaking van de inspectieresultaten is hierbij één middel. Maar niet gezegd is dat de zorg op korte termijn daadwerkelijk de volgende sector wordt.”

“We zijn nu bezig met de pilot bij lunchrooms. In de toekomst zullen bij meer sectoren inspectieresultaten openbaar gemaakt worden."

De NVWA is op dit moment aan het onderzoeken welke sectoren als volgende aan bod komen. “Ergens dit jaar wordt daar meer over bekendgemaakt.”

Lees ook:

Lees ook
NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft tijdens de coronacrisis "onverschillig en nalatig gereageerd op waarschuwingen dat de situatie in slachthuizen niet veilig was", meldt de NOS.

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

Op een aantal mossel- en oesterpercelen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is de giftige stof tetrodotoxine (TTX) aangetroffen, schrijft de NRC. Als mensen grote hoeveelheden TTX binnen krijgen, kan dat blijvende zenuwschade veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de eigenaren van de betreffende percelen verboden...

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Eind 2018 startte er een pilot met mobiele slachthuizen, ook wel Mobiele Dodings Unit genoemd. Dieren die niet getransporteerd kunnen worden, maar wel slachtwaardig zijn kunnen in deze unit gedood worden. De verdere verwerking vindt plaats in het slachthuis. Minister Carola Schouten heeft de kamer laten weten dat zij voor de zomer een sluit wil nemen...