NVWA: ‘Niet gezegd dat zorg volgende is’

nvwa

Het is geen uitgemaakte zaak dat de zorg de volgende sector wordt waarvan de inspectieresultaten openbaar gemaakt worden. Dat vertelt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek aan evmi.nl.

Hij reageert hiermee op een bericht op evmi.nl naar aanleiding van een interview van Food Hospitality met Ghislaine Mittendorff van de NVWA.

“Zij heeft het inderdaad gehad over openbaarmaking van gegevens in de zorg, maar heeft daar geen tijdspad aan gelegd.”

'Binnen nu en vier jaar'

“Mittendorf stelde dat het streven is om binnen nu en vier jaar een goed zicht te hebben op de voedselveiligheidssituatie in de zorg", aldus Mastenbroek. "Openbaarmaking van de inspectieresultaten is hierbij één middel. Maar niet gezegd is dat de zorg op korte termijn daadwerkelijk de volgende sector wordt.”

“We zijn nu bezig met de pilot bij lunchrooms. In de toekomst zullen bij meer sectoren inspectieresultaten openbaar gemaakt worden."

De NVWA is op dit moment aan het onderzoeken welke sectoren als volgende aan bod komen. “Ergens dit jaar wordt daar meer over bekendgemaakt.”

Lees ook:

Lees ook
Strengere controle op bonen uit Kenia

Strengere controle op bonen uit Kenia

Vooral in groente en fruit van buiten Europa wordt de limiet voor resten van pesticiden nog vaak overschreden. Dat blijkt uit steekproeven die de NVWA in 2017 en 2018 op producten uitvoerde. Strengere controles hebben echter wel effect, meldt de autoriteit. In Europese producten worden weinig overschrijdingen geconstateerd. Bij onderzoek dat de NVWA...

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

‘Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg tegen zijn eigen schoonmaakbedrijf dat de verouderde fabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt,’ ontdekte De Telegraaf na onderzoek naar de schoonmaakpraktijken in die fabriek.