NVWA: ‘Niet gezegd dat zorg volgende is’

Het is geen uitgemaakte zaak dat de zorg de volgende sector wordt waarvan de inspectieresultaten openbaar gemaakt worden. Dat vertelt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek aan evmi.nl.

Hij reageert hiermee op een bericht op evmi.nl naar aanleiding van een interview van Food Hospitality met Ghislaine Mittendorff van de NVWA.

“Zij heeft het inderdaad gehad over openbaarmaking van gegevens in de zorg, maar heeft daar geen tijdspad aan gelegd.”

'Binnen nu en vier jaar'

“Mittendorf stelde dat het streven is om binnen nu en vier jaar een goed zicht te hebben op de voedselveiligheidssituatie in de zorg", aldus Mastenbroek. "Openbaarmaking van de inspectieresultaten is hierbij één middel. Maar niet gezegd is dat de zorg op korte termijn daadwerkelijk de volgende sector wordt.”

“We zijn nu bezig met de pilot bij lunchrooms. In de toekomst zullen bij meer sectoren inspectieresultaten openbaar gemaakt worden."

De NVWA is op dit moment aan het onderzoeken welke sectoren als volgende aan bod komen. “Ergens dit jaar wordt daar meer over bekendgemaakt.”

Lees ook:

Lees ook
Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

Tijdens het Offerfeest constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie geen illegale slachterijen of ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid. Het bleef bij paar geringe overtredingen zoals ontbrekende I&R registraties.

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.