NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

supplementen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe Handboek Voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen en kruidenpreparaten gepubliceerd. Het handboek is bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zij voldoet aan de Nederlandse en Europese Warenwet.

Het handboek gaat vooral over wettelijke eisen die gelden voor ingrediënten of stoffen die in producten mogen zitten. Het bevat tips en uitleg van regels, bijvoorbeeld over de maximale dagdosering vitamine B6 die in supplementen aanwezig mag zijn of de wettelijke regulering van de maximale hoeveelheid cholesterolremmers. Verschillende stakeholders en brancheverenigingen leverden input voor het handboek.

Handhaving NVWA

In het handboek wordt ook aandacht besteed aan de handhaving door de NVWA en het geldende interventiebeleid. Verder worden de algemene Nederlandse en Europese regels voor voedingssupplementen, kruidenpreparaten en verrijkte levensmiddelen beschreven en toegelicht.

Bron: NVWA

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De kosten die NVWA in rekening brengt voor activiteiten zoals keuringen, herinspecties en systeemtoezicht stijgen voor 2023. Op de website van NVWA staat een overzicht van alle tarieven.

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

NVWA: Onvoldoende controle op leeftijd bij online verkoop alcohol

Veel online aanbieders controleren onvoldoende op leeftijd bij de verkoop van alcohol, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). “Van 166 inspecties bij online aanbieders bleken er 16 geen leeftijdsverificatiesysteem te hebben en bij nog eens 106 aanbieders bevatte dit systeem tekortkomingen.”

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

Na onderzoek stelt NVWA strenge voorwaarden aan de verkoop van WIldernisvlees. Het vlees afkomstig van runderen die grazen in de uiterwaarden bevat regelmatig te veel dioxine. “Vlees dat voor consumptie wordt aangeboden moet aan de wetgeving voldoen en dus veilig zijn. Dat geldt ook voor zogenoemd wildernisvlees”, aldus NVWA.