NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

supplementen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe Handboek Voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen en kruidenpreparaten gepubliceerd. Het handboek is bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zij voldoet aan de Nederlandse en Europese Warenwet.

Het handboek gaat vooral over wettelijke eisen die gelden voor ingrediënten of stoffen die in producten mogen zitten. Het bevat tips en uitleg van regels, bijvoorbeeld over de maximale dagdosering vitamine B6 die in supplementen aanwezig mag zijn of de wettelijke regulering van de maximale hoeveelheid cholesterolremmers. Verschillende stakeholders en brancheverenigingen leverden input voor het handboek.

Handhaving NVWA

In het handboek wordt ook aandacht besteed aan de handhaving door de NVWA en het geldende interventiebeleid. Verder worden de algemene Nederlandse en Europese regels voor voedingssupplementen, kruidenpreparaten en verrijkte levensmiddelen beschreven en toegelicht.

Bron: NVWA

Thema's
Lees ook
Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Natuurlijk is hij een visliefhebber. Een lekker visje gaat er immers altijd in. Maar vanaf 1 september bezoekt NVWA-medewerker Ron Dijkhuizen geen visafslag, vriestrawler of visverwerkend bedrijf meer. Z’n werkgever heeft hem met pensioen gestuurd.

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.