Onderzoek naar mogelijkheden Food Production Cluster in noordelijke Regio Foodvalley

Tractor - Loren King Unsplash

Regio Foodvalley doet met de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Food Production Cluster van (agro)foodbedrijven en toeleveranciers in het noordelijk gedeelte van Regio Foodvalley.

De gemeenten Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel huisvesten een aantal grote (agro)foodbedrijven en toeleveranciers. Nu onderzoeken de partijen hoe dit foodcluster er uitziet en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn. Het onderzoek moet in kaart brengen hoe de samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten kan worden versterkt. Ook zijn de gemeenten benieuwd welke rol een Food Production Cluster kan spelen bij regionale en landelijke opgaven zoals voedselverspilling, innovatie en duurzaamheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Seinpost en is over vier maanden afgerond.

Bron: Regio Foodvalley

Lees ook
Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

Fontys GreenTechLab onderzoekt mogelijkheden digital twinning in de foodsector

Fontys GreenTechLab onderzoekt mogelijkheden digital twinning in de foodsector

De Industrie 4.0 revolutie heeft een impact op alle productieprocessen en digital twinning speelt daarin een belangrijke rol. Dat is een virtuele representatie van de realiteit direct daaraan gekoppeld. Kan je deze technologie ook toepassen in de agro en food sector? Marcel Roosen, manager van het Fontys GreenTechLab zoekt uit welke mogelijkheden er...

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...