Oproep tot indienen vraagstukken voedselverspilling

Een denktank van 10 conceptuele denkers wil een einde maken aan voedselverspilling. De organisatie roept voedingsmiddelenbedrijven op hun vraagstukken in te dienen. Oplossingen worden 6 november gepresenteerd tijdens het Stop Food Waste Symposium in Amsterdam.

Wekelijks wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel verspild. Het Stop Food Waste Symposium wil dit probleem oplossen en Nederlandse bedrijven concrete oplossingen bieden die hun geld opleveren.

Ei van Columbus

De denktank 'Het ei van Columbus' wil zich buigen over problemen van bedrijven in verschillende schakels van de voedingsketen: van oogst en transport, tot prognose, planning, logistiek, verpakking, bevoorrading en schapmanagement.

De denktank bestaat uit: Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Rob Wagemans, Wim Michels, Piet Hein Eek, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. Toine Timmermans, programmamanager en themadirecteur duurzame voedselketens bij Wageningen University en het Top Instituut Food & Nutrition, is inhoudelijk betrokken en tevens dagvoorzitter van het symposium.

Stop Food Waste Symposium

Het Stop Food Waste Symposium is bestemd voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Het Stop Food Waste Symposium is een initiatief van conceptbureau Dutchlabel, dat de wereld wil verbeteren met een nieuwe manier van denken.

Indienen vraagstukken

De denktank komt 24 september bijeen. Vraagstukken dienen daarom vóór die datum worden ingediend. Dat kan per mail naar info@stopfoodwaste.nl.

Lees ook:

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak (30 juni 2014)

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 
Lees ook
1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.