Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Europe Chocolate Company _foto Barry Callebaut

Foto: Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Barry Callebaut verwacht de overname van de Belgische B2B producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

In het persbericht spreekt Barry Callebaut van een strategische acquisitie. Het bedrijf signaleert een toenemende vraag van voedselproducenten naar op maat gemaakte speciale chocolade en decoraties. Met de integratie Europe Chocolate Company breidt Barry Callebaut de gespecialiseerde chocoladevormmogelijkheden uit. Daarnaast kan Barry Callebaut gebruik maken van intern ontwikkelde technologie van Europe Chocolate Company.

Europe Chocolate Company produceert sinds 1993 chocoladeproducten voor koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven. Het bedrijf heeft een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, vlakbij Antwerpen.

Thema's
Lees ook
Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd staat op de eerste plek in de FD Gazellen top 100: de lijst met de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De chocoladewebshop uit Hoogeveen won tijdens de uitreiking op 22 november twee gouden awards en werd benoemd tot landelijke winnaar van de FD Gazellen top 100.

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren