Overname OP&P Product Research door Essensor

Essensor OPP

Sensorisch marktonderzoeksbureau Essensor uit Ede nam begin 2018 OP&P Product Research uit Utrecht over. Met de overname hebben de bedrijven het marktleiderschap in Nederland binnen het sensorisch marktonderzoeksdomein. Beide bedrijven ondersteunen retailers en de (voedingsmiddelen) industrie met het optimaliseren en het verbeteren van de salesprestaties van hun producten.

Essensor en OP&P Product Research hebben meer dan 50 jaar ervaring. In de gespecialiseerde onderzoekscentra in Utrecht en Ede worden dagelijks de producten getest door groepen unieke consumenten uit de database. In deze database staan ruim 10.000 respondenten.

Wim Vaessen, oprichter en eigenaar van Essensor: “Samen met OP&P Product Research heeft Essensor zich altijd sterk gemaakt om het sensorische marktonderzoek op de kaart te zetten in Nederland. Na het overlijden van Pieter Punter (oprichter OP&P Product Research) ben ik met Aimée Oliemans (oprichter OP&P Product Research en levenspartner van Pieter Punter) in gesprek gegaan”.

Aimée Oliemans: “Beide bedrijven hebben een vergelijkbaar DNA en passen goed bij elkaar. Ik was daarom ook blij met de interesse van Essensor in OP&P Product Research en heb er het volste vertrouwen in dat het gedachtengoed van Pieter in goede handen is bij Wim en zijn team”.

De komende maanden werken de bedrijven hard aan de integratie. Beide locaties en merken blijven behouden voor de Nederlandse markt. De directie wordt vanaf heden gevormd door de nieuwe eigenaren Wim Vaessen (research) en Jan Willem Steunenberg (commercie). Aimée Oliemans blijft de komende anderhalf jaar betrokken als adviseur.

Lees ook:

 
Lees ook
ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Sensorisch Marktonderzoeksbureau ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Begin april heeft ESSENSOR het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen.