Packaging Innovations in het teken van de awards

EVMI_Packaging Innovations

Tijdens de zesde editie van Packaging Innovations worden wederom de Packaging Innovations Award uitgereikt. Deze publieksprijs gaat naar de meest innovatieve verpakking. Daarnaast komt ook de meest prestigieuze verpakkingsdesign erkenning van de wereld naar Packaging Innovations: Pentawards. Packaging Innovations vindt tegelijkertijd met Empack plaats op 10, 11 en 12 april.

Innovation Gallery

Verpakking en presentatie zijn belangrijk. De juiste innovatie of design zal onmiddellijk een uniek voordeel geven op het point of sale en meer omzet genereren. Op Packaging Innovations worden de meest innovatieve verpakkingen extra in de schijnwerpers gezet. Het publiek beslist welke innovatie de beste van het event is.

Alle deelnemende verpakkingsinnovaties zijn opgenomen in de zogenaamde ‘Innovation Gallery’. Bezoekers van Packaging Innovations kunnen met hun badge ieder eenmalig op hun favoriete innovatie stemmen. Deze Award is daarmee de enige publieksprijs in de verpakkings- en designindustrie. Alle genomineerden die zijn opgenomen in de Innovation Gallery zijn te vinden op de website van Packaging Innovations.

Pentawards Exhibition

Tijdens Packaging Innovations zijn de winnende (inter)nationale ontwerpen van de prestigieuze Pentawards van 2017 te zien. Dit geeft bezoekers een beeld van wat er speelt op het geboed van de mondiale succesvolle verpakkingsdesignontwikkelingen.

Naast deze tentoonstelling vindt de Pentawards conference plaats op 11 en 12 april. Deze conferentie heeft de titel ‘Award Winning Inspiration’ gekregen en is bedoeld voor brand owners, art directors en packaging directors. Twee dagen lang nemen de belangrijkste ontwerpers van merken en designbureaus het woord in theater 1.

Wat is Packaging Innovations?

Het event Packaging Innovations brengt leveranciers, innovatiepartners en beslissingsnemers over vorm en functie van verpakkingen samen om ideeën te delen en zaken te doen. Internationale top sprekers, partners voor verpakkingsinnovaties en inspiratie in een exclusieve setting maken Packaging Innovations wat het is: het marketing & design event over de toekomst in packaging & display. Dit event is uitsluitend toegankelijk voor business professionals.

Lees ook
Plastic: vloek én zegen

Plastic: vloek én zegen

  Plastic: vloek én zegen André Heeres is chemicus en lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij houdt zich bezig met plastic en biogrondstoffen, zoals hooi. Zo zoekt hij naar biobased alternatieven voor bijvoorbeeld PET en kijkt hij naar de mogelijkheden om plastics te recyclen en upcyclen. Hij pleit voor hoogwaardiger...

Programma Empack Reconnect bekend

Programma Empack Reconnect bekend

Deze week, donderdag 17 september, vindt Empack Reconnect plaats. Organisator Easyfairs maakt vandaag het kennisprogramma bekend. Het programma bestaat uit interactieve sessies die op elkaar aansluiten, maar tegelijkertijd bezoekers ook de ruimte biedt om actief vragen te stellen, innovaties te bekijken en direct in contact te komen met deelnemende...

Folie dat echt vers houdt

Folie dat echt vers houdt

Vershoudfolie doet niet altijd wat het moet doen. Het is niet doorlaatbaar voor gassen, dus houdt het de beschermende atmosfeer waaronder groente en fruit worden verpakt binnen de verpakking. Door het ‘ademen’ van deze versproducten verandert de samenstelling van die atmosfeer, wat de houdbaarheid van het verpakte product niet ten goede...