Pandriks neemt GGG en Sauer Mühle over

Pandriks heeft de Duitse bedrijven Gutes Gut Gebacken (GGG) en Sauer Mühle overgenomen. Met de overname breidt het bedrijf uit Meppel de diepgevroren bake-off productie in centraal Duitsland uit.

GGG is een biologische bakkerij die sterk is in bake-off. De biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de wateraangedreven korenmolen Sauer Mühle. Deze wordt ook overgenomen. Pandriks kocht beide bedrijven van W-E-G Stiftung & Co.

Met de overname betreedt Pandriks de grootste biologische brood markt in Europa. Het bedrijf wil zo een verdere stap zetten richting de strategische doelstelling om een leidende ambachtelijke bake-off bakker in Europa te worden.

Versnelde groei

GGG heeft al 50 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe biologische bake-off fabriek die werkt volgens het ‘Pandriks bake-off-concept’. Met Pandriks kan GGG gebruikmaken van Pandriks bake-off technologie en know-how om zo versnelde groei te realiseren.

Pandriks voegt extra (biologische) productiecapaciteit toe. Met GGG kan het uitbreidende klantenbestand in Europa bediend worden vanuit het centraal gelegen Fulda.

Traditioneel procedé

Ambachtelijk bake-off broodproducent Pandriks bakt brood volgens een traditioneel bakprocedé dat tot 24 uur duurt. Ondanks de industriële productiemethode, blijven de natuurlijke kwaliteiten van traditioneel brood behouden, dus vrij van supplementen en additieven, aldus het bedrijf.

Lees ook:

 
Lees ook
Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Brood op basis van zilte micro-algen

Brood op basis van zilte micro-algen

Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren. Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft...

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is het 'Bioproduct van 2021'. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageert blij. "Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step."