Paprikacocktail en anti-stressmaaltijd winnen

Een cocktail op basis van paprikasap, voorgegaarde groentecomponenten, een maaltijd in blik voor studenten met stress, een nieuwe formule voor Aziatisch eten en een vriesverse smoothie zijn de winnaars geworden van de FoodManShip Awards.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens de zevende editie van de Food Experience Day van HAS Hogeschool. Dit food-evenement in Den Bosch richt zich op trends in de food-wereld, zoals voedselverspilling, het gebruik van nieuwe ingrediënten en procesoptimalisatie versus ambacht.

90 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation en Voedingsmiddelentechnologie van HAS Hogeschool presenteerden deze dag hun eindwerk. Het gaat om originele en innovatieve concepten met een technologische inslag.

Beste Food Technologist

‘Cloud 9’ van Mariëlle van Maren, Martijn Jacobs, Thomas Bosson en Stacey de Graaf: een bruisende cocktail op basis van paprikasap.

Beste Food Designer

‘Souschef’ van Nanda de Beer (foto): kant- en klare groentecomponenten waarbij verse groenten op lage temperatuur zijn voorgegaard.

Beste Food Packager

‘MIKS’ van Pleun van den Oever: een originele vriesverse smoothie.

Beste Food Marketeer

‘Nummertje’ van Thomas van Kempen: een nieuwe formule voor Aziatisch eten.

Publieksprijs

‘Dutchpot’ van Stefan Rustenburg: een kant-en-klare Nederlandse maaltijd in blik voor studenten met examenstress.

4 awards werden toegekend door een vakjury, bestaande uit HAS-lectoren Roger Engelberts, Herman Peppelenbos, Annet Roodenburg, Harry van Delft en het lid College van Bestuur Frederike Praasterink.

De 750 bezoekers (docenten, studenten en professionals uit de food-branche) konden stemmen voor de publieksprijs.

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de Innovatie Top 100 bekendgemaakt: een lijst van de 100 meeste innovatie bedrijven van Nederland in 2022. In de lijst staan 11 bedrijven uit de food- en agrisector, waaronder Koppert Cress met Nederlandse vanille en Karma Kebab met 100% plantaardige kebab.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren