Patent Corbion op azijnpoeder

azijn-corbion

Corbion heeft een Europees patent verkregen voor azijnpoeder, dat een conserverende werking heeft in vlees, dranken en andere voedingsmiddelen.

De gepatenteerde technologie betreft de samenstelling en het productieproces van azijnpoeder evenals het gebruik als conserveermiddel in onder andere vlees.

Corbion heeft het product ontwikkeld om in te spelen op de vraag van consumenten naar natuurlijke ingrediënten, ter vervanging van kunstmatige hulpstoffen. Azijn is rijk aan azijnzuur en is een bekende bestrijder van pathogenen. Corbion stelt dat vloeibare azijn het bekendste is, maar niet altijd de best toe te passen vorm. Daarom is het poeder ontwikkeld.

Lees ook:

       
Meer over
Lees ook
Microalgen als eiwitbron

Microalgen als eiwitbron

Voedingsmiddelen producent Nestlé gaat samen met het Nederlandse biotechnologieconcern Corbion op algen gebaseerde ingrediënten ontwikkelen voor de voedingsmiddelenindustrie. ‘We zijn micro-algen als een alternatieve bron voor eiwitten en micronutriënten actief aan het verkennen’, aldus Nestlé-CTO Stefan Palzer. Foto:...

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...

Interview: nieuwe markten voor melkzuur

Interview: nieuwe markten voor melkzuur

Als Senior Vice President Food bij Corbion is Ruud Peerbooms regelmatig in het buitenland – met name in de VS. Dat is te merken aan zijn taalgebruik: bijna elke zin bevat één of meer Engelse woorden. Het is living in the fast lane – zo lijkt het als je hem door de gang ziet lopen. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. Corbion...