Patent Corbion op azijnpoeder

Corbion heeft een Europees patent verkregen voor azijnpoeder, dat een conserverende werking heeft in vlees, dranken en andere voedingsmiddelen.

De gepatenteerde technologie betreft de samenstelling en het productieproces van azijnpoeder evenals het gebruik als conserveermiddel in onder andere vlees.

Corbion heeft het product ontwikkeld om in te spelen op de vraag van consumenten naar natuurlijke ingrediënten, ter vervanging van kunstmatige hulpstoffen. Azijn is rijk aan azijnzuur en is een bekende bestrijder van pathogenen. Corbion stelt dat vloeibare azijn het bekendste is, maar niet altijd de best toe te passen vorm. Daarom is het poeder ontwikkeld.

Lees ook:

       

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe producten kost tijd en geld. En volgens veel producenten van voedingsmiddelen wordt er veel tijd besteedt aan validatietesten.

De kortste route naar voedselveiligheid

Het op de markt brengen van nieuwe vlees- en pluimveeproducten kost tijd en volgens veel verwerkers wordt er te veel aan validatietesten besteed.