Pioneering Agtech voor bedrijven in de agrarische en food sector

EVMI_Agtech

Farm & Food 4.0 presenteert samen met SmartHectar Innovation een nieuw programma voor bedrijven in de agrarische en food sector. Pioneering AgTech brengt internationale startups en gevestigde agri-food ondernemingen samen om nieuwe producten en technologieën te ontdekken. Agri-food ondernemingen kunnen zo kennis maken met open innovatie en samenwerken met startups. Het programma vindt op 20 en 21 september 2018 plaats in Berlijns innovatiehub Factory Berlin.

Pioneering Agtech

Pioneering AgTech koppelt tien branchedeelnemers met tien seed-startups. Op 20 september start het programma met een kennismaking met de beste methoden van co-creatie en geeft het deelnemers de nodige handvaten en knowhow om het in de praktijk te brengen. Startups pitchen ook hun innovatieve ideeën. De volgende dag gaan tien paren van ondernemingen en startups aan de slag met de opgedane kennis met de hulp van moderators en krijgen zij feedback van het publiek.

De keynote sprekers zijn onder meer: Dr. Alexander Wiegelmann, Vice President van KWS, Fabio Ziemßen, Directeur van NX-FOOD, Daniel Duarte, CEO van Koakult (Koawach) en Pavlos Kalaitzoglo, Directeur Plant Research bij Infarm. Pioneering AgTech is een innovatief programma ontwikkeld voor agricultuur en foodondernemingen die willen leren hoe te profiteren van het werken met startups of die dit proces willen verbeteren.

Samenwerking gevestigde ondernemingen en startups

Een samenwerking tussen gevestigde ondernemingen en startups is essentieel om innovatie en groei te bevorderen. “Een significate 82% van de grote ondernemingen ziet interactie met startups tegenwoordig als belangrijk, en 23% zegt dat het zelfs ‘bedrijfskritisch’ is voor hun onderneming” (MassChallenge and Imaginatik report). Volgens het Unilever Foundry report uit 2017 is "80% van de bedrijven van mening dat startups een positief effect kunnen hebben op de bedrijfsaanpak van bedrijfsinnovatie."

De organisatie

Farm & Food 4.0 is een Europese congres voor digitalisering in de agricultuur en food sector. De volgende editie vindt op 21 januari 2019 plaats. SmartHectar Innovation GmbH is een internationale hub voor samenwerkingen en investeringen voor bedrijven en startups in AgTech en WaterTech. Het faciliteert co-creatie met de missie om globale uitdagingen in agricultuur en water op te lossen.

Lees ook
ABN Amro: 'Voedselproducenten gevoelig voor Brexit'

ABN Amro: 'Voedselproducenten gevoelig voor Brexit'

‘Per saldo zal Brexit waarschijnlijk een ‘verlies-verlies’ situatie opleveren’. Dat stelt ABN Amro in zijn nieuwste rapport over Brexit en de gevolgen daarvan voor het Nederlandse bedrijfsleven. Volgens de bank gaat Brexit vooral de agrarische, food- en industriële bedrijven treffen. "De kans op vraaguitval vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) is relatief...

Ontwikkelingen en innovaties op AgriFoodTech 2017

Ontwikkelingen en innovaties op AgriFoodTech 2017

  Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2017 vormt een podium om deze innovaties te tonen. Het evenement brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. De tweede editie van AgriFoodTech vindt op 13 en 14 december 2017 plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. AgriFoodTech...

Gezonde ijsjes van Koupe beste food startup

Gezonde ijsjes van Koupe beste food startup

Tijdens F&A Next vielen de gezonde ijsjes van Koupe in de smaak. Prins Constantijn riep het bedrijf van ijsmaker Jaco Pieper uit tot beste food & agri startup. Koupe proteïne-ijs Pieper ontwikkelde een gezonder alternatief voor normaal ijs. Koupe proteïne-ijs is gebaseerd op wei-eiwitten en vezels. Het ijs bevat 70 procent minder suiker en 40...