Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Beeld: Pixabay Het PBL beschouwt in nieuw beleid consumptiegedrag als uiting van sociaal-culturele routines in plaats van individuele keuzes. Het bureau adviseert dus om pogingen om de Nederlandse consument meer plantaardig te laten eten toe te spitsen op specifieke situaties, zoals thuis koken. Hierbij wil het planbureau actief allerlei actoren b...
Lees ook
Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Drenthe wordt experimenteergebied voor duurzame landbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Drenthe aangewezen als gebied om met het verduurzamen van de landbouw te experimenteren.

Radboudumc wil eigen voeding gezonder maken

Radboudumc wil eigen voeding gezonder maken

Vanaf 2022 gaat het Radboudumc over op gezonder voedsel, zo laat het universitair medisch centrum weten.

Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

Lamb Weston/Meijer heeft een haar duurzaamheidsverslag 2019-2020 gepubliceerd, met daarin de Duurzaamheidsagenda 2030. Daarin staat onder meer dat de leverancier van diepgevroren aardappelproducten in 2030 de CO2-uitstoot met 42 % gereduceerd wil hebben.