PlanetProof zuivel krijgt maar één kievit van de Vogelbescherming

kievit-pixabay

Met welke van die nieuwe, duurzame Nederlandse zuivelproducten zijn boerenlandvogels, zoals kievit, grutto en boerenzwaluw, het meest geholpen? De Vogelbescherming geeft antwoord met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer

De natuurbeschermingsorganisatie vergeleek verschillende producten met elkaar en kende minimaal één en maximaal vijf kieviten toe. Weerribben Zuivel, Zuiver Zuivel en Red de Rijke Weide Kaas krijgen de maximale score van vijf kieviten. 

Het keurmerk PlanetProof, gevoerd door onder andere de topzuivellijn van FrieslandCampina, komt er bekaaid vanaf met maar 1 kievit. De Dierenbeschermingsmelk met 1-ster van Jumbo scoort 2 kieviten. 

De Vogelbescherming deelde de kievitsymbolen uit op basis van vijf criteria: aandeel kruidenrijk grasland, niet maaien tijdens het broedseizoen, vernatting van grasland, streekeigen landschapselementen, zoals sloten en knotwilgen en broedgelegenheden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

Melk en het immuunsysteem

Melk en het immuunsysteem

Melk bevat eiwitten die het jonge immuunsysteem kunnen ondersteunen. Maar juist die eiwitfuncties gaan verloren bij de verwerking tot babymelkpoeder. Aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt gezocht naar mildere manieren om melk te bewerken. Als ik één voedingsmiddel mee zou mogen nemen naar een onbewoond eiland, dan...