Plantaardig collectief koopt NoMeat

nomeat

Voedingsmerken-collectief LIVEKINDLY Collective breidt zijn portfolio uit met vleesvervanger-merk No Meat.

No Meat is onderdeel van Iceland Foods en maakt plantaardige producten zoals de No Bull burger, No Porkies worstjes en No Moo chocoladepudding. Met de acquisitie van het Britse merk werkt LIVEKINDLY verder aan de ambitie om de hele wereld plantaardig, gezond en milieuvriendelijk te laten consumeren. "Met No Meat hebben we nu ook een voedingsmerk dat zich richt op bevroren plantaardige voeding en maaltijden. Het merk is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorm succes met haar bekroonde, kwalitatieve én lekkere producten", aldus Domenico Speciale, General Manager van LIVEKINDLY Collective in het persbericht.

Vanaf april 2021 kan Iceland Foods dankzij de acquisitie ook de andere merken die zijn aangesloten bij LIVEKINDLY Collective aanbieden in de winkels waar NoMeat al verkrijgbaar is, zoals de winkels van Iceland en The Food Warehouse in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Over LIVEKINDLY Collective

LIVEKINDLY Collective werd in maart 2020 opgericht en heeft diverse heritage- en startup-voedingsmerken onder zijn hoede, zoals The Fry Family Food Co., Oumph! en LikeMeat. Het bedrijf helpt de merken bij de distributie van de producten en wil de beschikbaarheid ervan vergroten. De organisatie krijgt daarbij steun van diverse entrepeneurs, investeerders en wereldleiders en werkt samen met zaadtelers, producenten en distributeurs. Naar eigen zeggen is LIVEKINDLY Collective de enige partij in de plantaardige voedingssector die de hele waardeketen van productie bezit.

 

Thema's
Lees ook
Schouten Europe introduceert plantaardige tonijn

Schouten Europe introduceert plantaardige tonijn

Schouten Europe B.V. brengt TuNo op de markt. Met deze volledig plantaardige tonijn betreedt het Nederlandse familiebedrijf voor het eerst in de markt van visvervangers. De plantaardige tonijn van Schouten kan verwerkt worden in andere producten zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps, kant- en klaar maaltijden of dienen als pizza topping. Volgens...

Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.