Plukon neemt Franse DUC over

22 december 2016

Plukon Food Group neemt de Franse pluimveevleesproducent DUC over. Met de overname krijgt het concern er een vierde thuismarkt bij, na Nederland, Duitsland en België. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overname stelt Plukon Food Group in staat de eigen retailstrategie in Frankrijk als nationale producent verder uit te voeren. “De huidige groeiplannen in Frankrijk worden door de overname in belangrijke mate versterkt”, aldus CEO Peter Poortinga.

Het DUC-assortiment vult volgens Plukon het eigen assortiment goed aan. Beide bedrijven werken ook aan nieuwe concepten om dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren.

DUC

DUC is gespecialiseerd in het produceren, slachten, verpakken en vermarkten van pluimveevlees. Het bedrijf telt 4 Franse productielocaties en sinds 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. DUC heeft een wekelijks slachtvolume van 600.000 kippen en verwerkt 30.000 kalkoenen per week. Er werken ongeveer 800 mensen.

Plukon Food Group

Plukon Food Group is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees. De onderneming heeft 8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven in Nederland, Duitsland en België met een wekelijks slachtvolume van 7 miljoen kippen. De totale omzet bedroeg vorig jaar 1,4 miljard euro. Bij Plukon Food Group werken bijna 4500 mensen.

Het bedrijf voert merken als  Friki, Fairmast, Maïski, Volwaard, Weight Watchers (onder licentie) en De KuikenaeR.

Aandelen

Plukon Food Group verkrijgt via een dochtermaatschappij nieuwe aandelen in DUC. Ook is het bedrijf overeengekomen de aandelen over te nemen van de DUC-grootaandeelhouders.

Na deze transacties zal 97 procent van de aandelen DUC in handen zijn van Plukon Food Group. Het concern wil daarna de resterende DUC-aandelen overnemen. De notering van DUC aan Euronext Parijs wordt dan beëindigd.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden. Zo moet onder meer nog goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten worden verkregen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?