Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpak

UTRECHT - Supermarktketen Plus zet vanaf 1 juli op 360.000 melkpakken van het huismerk tips tegen voedselverspilling.

"De Nederlandse consument gooit per jaar naar schatting voor 2,5 miljard euro aan voedsel weg. Zonde! Voor het milieu én de portemonnee", aldus de retailer. Plus wil daar meer aandacht aan besteden en geeft daarom samen met het Voedingscentrum handige tips tegen voedselverspilling.

Plus zet de tips tegen voedselverspilling op melkpakken omdat bij bijna elke maaltijd een zuivelproduct op tafel komt. De tips variëren van slimmer boodschappen doen en afgemeten porties maken tot het bewaren en verwerken van restjes eten. Later dit jaar volgen andere thema’s.

Jaar tegen Voedselverspilling

2014 is uitgeroepen tot Jaar tegen Voedselverspilling. Er is sprake van voedselverspilling als voedsel dat voor menselijke consumptie bedoeld is, hier niet voor wordt gebruikt. De top vijf van meest verspilde producten zijn melk en melkproducten, brood, groenten en fruit gevolgd door sauzen, oliën en vetten. In totaal komt dit neer op ongeveer 350 euro verspilling per huishouden. Met voedsel wordt niet alleen geld weggegooid, maar ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken.

Lees ook:

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

 
Lees ook
Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

De wereldwijde verspilling van voedsel door consumenten is mogelijk twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dat berekenen onderzoekers van Wageningen Economic Research. Breed gebruikte schattingen houden geen rekening met de effecten van rijkdom op het gedrag van de consument en rijke consumenten verspillen meer voedsel. Organisaties als...

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar. Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens...