Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Empack Brussels

Meer dan 20 procent van de bezoekers van de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom biedt de organisatie in samenwerking met Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food een aanvullend 'seminarieprogramma' aan voor deze sector. Empack vindt plaats op 3 en 4 oktober in Brussels Expo.

Seminars voedingsindustrie

De eerste beursdag biedt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, het programma ‘Design for Recycling’ aan. Dit seminar gaat over het recyclen van verpakkingen en de uitdagingen en mogelijke oplossingen op dit gebied. Het kabinet van Minister Marghem (minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling) opent het seminarieprogramma. Daarnaast komen er sprekers van onder andere Go4Circle, Plarebel en Fost Plus. Fevia organiseert dit seminar in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval.

De tweede beursdag nemen Pack4Food en Flanders’ Food op zich. Het onderwerp is Industry 4.0 en smart packaging. Bezoekers krijgen informatie over onder andere de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 63 bedrijven, betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Flanders’ Food is een platform voor de agrovoedingsindustrie.

Programma Empack

Naast deze seminars gericht op de voedingsindustrie, staan er ook nog andere op het programma. Tijdens verschillende seminars is er aandacht voor de circulaire economie, een hot topic uit de sector. Dit gebeurt onder andere in de seminars van Arjowiggins en Tetra Pak georganiseerd door FSC België.

Daarnaast is er op de beurs een Automation Zone met robotbar, waar bezoekers de robots in actie kunnen zien. Er loopt een Automation Route over de hele beurs en CxO Europe biedt seminars aan over dit thema. Ook worden er Spark workshops gegeven. Spark is een Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Bezoekers leren hoe Augmented Reality het ontwerpproces kan vergemakkelijken.

Empack vindt gelijktijdig plaats met Logistics & Distribution, een event rond warehousing, interne logistiek en distributie. Dit event sluit goed aan bij Empack. Gezamelijk hebben deze beurzen ruim 250 exposanten. Meer informatie: www.empack.be.

Lees ook
Landelijk innamesysteem statiegeldblikjes drie maanden vertraagd

Landelijk innamesysteem statiegeldblikjes drie maanden vertraagd

Vanwege een tekort aan grondstoffen en personeel is het landelijk dekkend innamesysteem voor statiegeldblikjes drie maanden niet gereed op 31 december. In plaats daarvan kunnen supermarkten drie maanden later, per 1 april, statiegeldblikjes innemen. Dat meldt Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.