Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Empack Brussels

Meer dan 20 procent van de bezoekers van de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom biedt de organisatie in samenwerking met Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food een aanvullend 'seminarieprogramma' aan voor deze sector. Empack vindt plaats op 3 en 4 oktober in Brussels Expo.

Seminars voedingsindustrie

De eerste beursdag biedt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, het programma ‘Design for Recycling’ aan. Dit seminar gaat over het recyclen van verpakkingen en de uitdagingen en mogelijke oplossingen op dit gebied. Het kabinet van Minister Marghem (minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling) opent het seminarieprogramma. Daarnaast komen er sprekers van onder andere Go4Circle, Plarebel en Fost Plus. Fevia organiseert dit seminar in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval.

De tweede beursdag nemen Pack4Food en Flanders’ Food op zich. Het onderwerp is Industry 4.0 en smart packaging. Bezoekers krijgen informatie over onder andere de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 63 bedrijven, betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Flanders’ Food is een platform voor de agrovoedingsindustrie.

Programma Empack

Naast deze seminars gericht op de voedingsindustrie, staan er ook nog andere op het programma. Tijdens verschillende seminars is er aandacht voor de circulaire economie, een hot topic uit de sector. Dit gebeurt onder andere in de seminars van Arjowiggins en Tetra Pak georganiseerd door FSC België.

Daarnaast is er op de beurs een Automation Zone met robotbar, waar bezoekers de robots in actie kunnen zien. Er loopt een Automation Route over de hele beurs en CxO Europe biedt seminars aan over dit thema. Ook worden er Spark workshops gegeven. Spark is een Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Bezoekers leren hoe Augmented Reality het ontwerpproces kan vergemakkelijken.

Empack vindt gelijktijdig plaats met Logistics & Distribution, een event rond warehousing, interne logistiek en distributie. Dit event sluit goed aan bij Empack. Gezamelijk hebben deze beurzen ruim 250 exposanten. Meer informatie: www.empack.be.

Lees ook
Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Internationale samenwerking helpt invoering Nutri-Score

Een samenwerking tussen autoriteiten van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Zwitserland moet de uitrol van voedingslabel Nutri-Score in goede banen leiden. Er zijn een Stuurgroep en Wetenschappelijk comité opgericht.

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Empack 2021 verschuift naar september 2021

Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.

KIDV en KVK starten innovatief verpakken-uitdaging

KIDV en KVK starten innovatief verpakken-uitdaging

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten de Business Challenge Innovatief Verpakken. Deelnemers dienen een verpakkingschallenge vanuit een bedrijf in, waarna ze in contact kunnen komen met partijen die oplossingen bieden.