Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Empack Brussels

Meer dan 20 procent van de bezoekers van de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom biedt de organisatie in samenwerking met Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food een aanvullend 'seminarieprogramma' aan voor deze sector. Empack vindt plaats op 3 en 4 oktober in Brussels Expo.

Seminars voedingsindustrie

De eerste beursdag biedt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, het programma ‘Design for Recycling’ aan. Dit seminar gaat over het recyclen van verpakkingen en de uitdagingen en mogelijke oplossingen op dit gebied. Het kabinet van Minister Marghem (minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling) opent het seminarieprogramma. Daarnaast komen er sprekers van onder andere Go4Circle, Plarebel en Fost Plus. Fevia organiseert dit seminar in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval.

De tweede beursdag nemen Pack4Food en Flanders’ Food op zich. Het onderwerp is Industry 4.0 en smart packaging. Bezoekers krijgen informatie over onder andere de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 63 bedrijven, betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Flanders’ Food is een platform voor de agrovoedingsindustrie.

Programma Empack

Naast deze seminars gericht op de voedingsindustrie, staan er ook nog andere op het programma. Tijdens verschillende seminars is er aandacht voor de circulaire economie, een hot topic uit de sector. Dit gebeurt onder andere in de seminars van Arjowiggins en Tetra Pak georganiseerd door FSC België.

Daarnaast is er op de beurs een Automation Zone met robotbar, waar bezoekers de robots in actie kunnen zien. Er loopt een Automation Route over de hele beurs en CxO Europe biedt seminars aan over dit thema. Ook worden er Spark workshops gegeven. Spark is een Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Bezoekers leren hoe Augmented Reality het ontwerpproces kan vergemakkelijken.

Empack vindt gelijktijdig plaats met Logistics & Distribution, een event rond warehousing, interne logistiek en distributie. Dit event sluit goed aan bij Empack. Gezamelijk hebben deze beurzen ruim 250 exposanten. Meer informatie: www.empack.be.

Lees ook
Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...

KIDV publiceert factsheet over drankenkartons

KIDV publiceert factsheet over drankenkartons

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken heeft een factsheet over drankenkartons gepubliceerd, met informatie over de inzameling, sortering en recycling van deze verpakkingen en welke duurzaamheidsaspecten daarbij een rol spelen. In deze factsheet wordt uitgelegd waarom drankenkartons volgende de KIDV de kwalificatie ‘redelijke recyclebaar’ hebben en wat...

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren