Recall chips Poiesz vanwege melk

Supermarktketen Poiesz waarschuwt mensen met een melkallergie voor de Poiesz Cheetos Spinners Paprika van het eigen merk. In de zakjes zitten chips met kaassmaak en die bevatten melkbestanddelen.

Dat bericht het Nederlands Anafylaxis Netwerk. Het gaat om de zakjes van 110 gram met een houdbaarheidsdatum tot 31 januari. Bij mensen met melkallergie of een lactose-intolerantie kan de consumptie mogelijk leiden tot klachten.

Consumenten die de snack terugbrengen naar de winkel, krijgen hun geld terug. Poiesz heeft winkels heeft in heel Noord-Nederland.

Verpakkingen die gevuld zijn met het verkeerde product, dan wel producten die in de verkeerde verpakking zijn terechtgekomen, zijn vaak reden tot tot recalls omdat de juiste allergenen dan niet zijn vermeld.

Lees ook:

Recall Plus Gevulde brie Toscane (8 oktober 2014)

Recall Ikea (volkoren)pasta om soja (1 oktober 2014)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedingsproducten kunnen testen op allergenen.

Recalls in AGF voorkomen

Recalls in AGF voorkomen

In de groenten- en fruitsector heeft men al jaren te maken met recalls. Deze hangen onder meer samen met overschrijdingen van de maximum residu limieten (MRL’s) van beschermingsmiddelen op groenten en fruit. Een recall is een kostbare aangelegenheid, die men te allen tijde wil voorkomen. Het uitvoeren van analyses kost echter tijd; tijd die extra kostbaar...