Recall Flemmings Kebab Sandwich met Listeria

Vleems Food roept uit voorzorg Flemmings Kebab Sandwich met knoflooksaus terug omdat het product besmet kan zijn met Listeria. Het gaat om de producten met de houdbaarheidsdata 21 april 2016 en 26 april 2016.

De besmetting kwam aan het licht bij door Vleems geïnitieerd onderzoek. "Bij normale bereiding en voldoende verhitting van het product, zoals voorgeschreven op de verpakking, bestaat er geen gezondheidsrisico. Indien echter de bereidingswijze niet wordt gevolgd, kan het consumeren van dit product schadelijk zijn voor de gezondheid", aldus het bedrijf.

Consumenten wordt verzocht de verpakking niet te openen en het product in de ongeopende verpakking weg te gooien. Verder verzoekt het bedrijf consumenten verzocht het etiket aan de onderzijde van de verpakking te verwijderen of hier een foto van te maken en deze met naam, adres en bankrekeningnummer op te sturen naar:

Het etiket kan worden opgestuurd naar Vleems Food BV, Postbus 2232, 7801 CE Emmen, de foto kan worden gemaild naar: info@vleemsfood.nl.

Listeria

De afgelopen periode waren er veel recalls vanwege Listeria, zoals Camembert en diverse soorten gerookte vis. Listeria is met name gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Recalls (Premium) 

   
Meer over
Lees ook
Jumbo haalt gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling uit de schappen

Jumbo haalt gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling uit de schappen

Jumbo laat een veiligheidswaarschuwing uitgaan voor de producten gebakken lekkerbek en gebakken kibbeling. In de vis zit de listeria bacterie. Dit kwam naar voren in een kwaliteitscontrole. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Jumbo lekkerbek en kibbeling...

Recall Hema kipgehakt gesneden/voorverpakt 110 gram

Recall Hema kipgehakt gesneden/voorverpakt 110 gram

Hema haalt uit voorzorg het voorgesneden/verpakte kipgehakt 110 gram met houdbaarheidsdatum 17-10-2017 én 23-10-2017 uit de schappen. Het kipgehakt bevat mogelijk de schadelijke listeria-bacterie. Voor het kipgehakt van de versafdeling waarop enkel een verpakkingsdatum staat vermeld, geldt deze veiligheidswaarschuwing niet. Hema waarschuwt consumenten...

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Hoogvliet bloedworst

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Hoogvliet bloedworst

Supermarktketen Hoogvliet verwijdert uit voorzorg Hoogvliet bloedworst met houdbaarheidsdatum 3-10-2017 uit de schappen. Het product bevat mogelijk de schadelijke listeria-bacterie. Hoogvliet roept op om deze bloedworst niet te consumeren. Consumptie van een product met de listeria-bacterie kan gevaar opleveren voor mensen met een lage weerstand, zoals...