Recall paneermeel Markant

Superunie waarschuwt voor Paneermeel Naturel van het merk Markant. Het product bevat mosterd en selderij, maar dat staat niet op het etiket vermeld.

Het betreft alleen de Markant Paneermeel naturel met de code EAN CE: 8710 458 002076, de THT: 27 - 07 - 2015 en lotcode T13B. De verpakkingen van de andere kruidenmixen bevatten wel de juiste informatie.

Consumenten met mosterd- of selderijallergie kunnen de verpakking van het product onder vermelding van naam en bankrekeningnummer gratis opsturen naar Markant consumentenservice, antwoordnummer 3500, 4140 VH in Beesd.  Ze krijgen dan het aankoopbedrag retour.

Mensen zonder deze allergieën kunnen de paneermeel gewoon eten.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

alle berichten over recalls

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Allergenen (Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Niet zo gek, zo'n labelcheck

Niet zo gek, zo'n labelcheck

Klopt de informatie op een verpakking? Als consument moet je daarop kunnen vertrouwen. Helaas komt het regelmatig voor dat artikelen moeten worden teruggeroepen, omdat de informatie op de verpakking niet klopt.

Onduidelijke allergenenwaarschuwing op voedseletiketten

Onduidelijke allergenenwaarschuwing op voedseletiketten

Door onduidelijke allergenenwaarschuwingen op voedseletiket krijgen mensen met een voedselallergie regelmatig een allergische reactie. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht en TNO onder 157 mensen met een voedselallergie. 46 procent van deze patiënten kreeg door onduidelijke informatie op voedseletiketten een of meerdere allergische reacties....

Veilig werken met tarwemeelstof

De Gezondheidsraad heeft een nieuwe advieswaarde voor concentratie van tarwemeelstof in de lucht op de werkplaats. De nieuwe waarde is 0,2 milligram inhaleerbaar tarwemeelstof per kubieke meter. Dit schrijft de Gezondheidsraad in een advies dat 20 juli is aangeboden aan de minister van SZW. Tarwemeelstof De Gezondheidsraad geeft dit advies omdat het inademen van tarwemeelstof kan leiden tot allergische klachten aan luchtwegen en ogen. De concentratie tarwemeelstof in de lucht op de werkplek bepaalt het aantal werknemers dat overgevoelig raakt voor de stof. Dit zijn werknemers in bakkerijen en de...