Recall Plus Gevulde brie Toscane

evmi-plus

Plus roept de Gevulde brie Toscane terug. Het product bevat cashewnoot, terwijl dit niet op de verpakking vermeld staat.

Dat bericht de retailketen op de website. Het gaat om alle Plus Gevulde brie Toscane met een houdbaarheidsdatum tot en met 21 oktober 2015.

Mensen met een notenallergie wordt dringend geadviseerd dit product niet te eten. Mensen zonder een notenallergie kunnen de Plus Gevulde brie Toscane wel gewoon eten.

Plus stelt dat mensen met een cashewnotenallergie dit product kunnen terugbrengen naar de winkel, waarna ze het aankoopbedrag terugkrijgen.

Lees ook:

Recall Ikea (volkoren)pasta om soja (1 oktober 2014)

 Recall van TerraSana-pesto (1 juli 2013)

 
Lees ook
Nestlé ontwikkelt allergenenreducerend kattenvoer

Nestlé ontwikkelt allergenenreducerend kattenvoer

Nestlé komt met een wonderlijk product dat uitkomst biedt voor dierenvrienden die allergisch zijn voor katten. Onder het merk Purina heeft het bedrijf namelijk kattenvoer ontwikkeld dat de hoeveelheid allergenen in het haar en de huidschilfers van de kat reduceert. Wereldwijd is een op de vijf volwassenen in meer of mindere mate allergisch voor...

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

Toen Rob van Lint in 2017 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging leiden, werd hij meteen in het fipronilschandaal gestort. Ook 2019 was een bewogen jaar, met een listeria-uitbraak en een ict-debacle. We blikken terug maar kijken bovenal vooruit naar de ontwikkelingen die 2020 zal brengen. Topambtenaar Rob van Lint weet wel raad met crisissituaties....

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.