Recall Plus Gevulde brie Toscane

Plus roept de Gevulde brie Toscane terug. Het product bevat cashewnoot, terwijl dit niet op de verpakking vermeld staat.

Dat bericht de retailketen op de website. Het gaat om alle Plus Gevulde brie Toscane met een houdbaarheidsdatum tot en met 21 oktober 2015.

Mensen met een notenallergie wordt dringend geadviseerd dit product niet te eten. Mensen zonder een notenallergie kunnen de Plus Gevulde brie Toscane wel gewoon eten.

Plus stelt dat mensen met een cashewnotenallergie dit product kunnen terugbrengen naar de winkel, waarna ze het aankoopbedrag terugkrijgen.

Lees ook:

Recall Ikea (volkoren)pasta om soja (1 oktober 2014)

 Recall van TerraSana-pesto (1 juli 2013)

 
Lees ook
Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

Consumenten worden er blij van: de kippen die in de wei scharrelen rond mobiele kippenstallen en de biologische scharreleieren die langs de weg te koop zijn. Dat past bij het beeld dat de gemiddelde burger heeft van "ambachtelijk, eerlijk, veilig en fair trade voedsel (omdat geld niet in de zakken van de grootgrutter verdwijnt).

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft tijdens de coronacrisis "onverschillig en nalatig gereageerd op waarschuwingen dat de situatie in slachthuizen niet veilig was", meldt de NOS.