Recall rosé bij Lidl

evmi-port-rotwein

AMSTERDAM- De Duitse wijnproducent Peter Mertes haalt uit voorzorg Portugiesischer Roséwein lieblich 2012 van 1 liter terug. Deze wijn is in Nederland verkocht bij Lidl-filialen.

Dat meldt de NVWA  Ook Lidl heeft een waarschuwing op haar website geplaatst. Door nagisting kan er een te hoge druk op de fles ontstaan. Daardoor is er een kleine kans aanwezig dat de fles barst, meldt de retailer.

In plastic zak

Peter Mertes vraagt klanten de wijn niet meer te consumeren, de fles in een plastic zak te verpakken en deze bij één van de Lidl-filialen te retourneren. Ze krijgen dan de aankoopprijs terugbetaald.

Het gaat uitsluitend om Portugiesischer Roséwein lieblich 2012 1 ltr, met de lotcode: L483108 en EANcode: 20039332.

Eerdere Lidl-recalls

Nog geen week geleden moest Lidl ook al een partij forelfilet terughalen. Dit omdat deze producten een verkeerde houdbaarheidsdatum hadden.

In december haalde de retailer flessen Spätlese Pfalz/Rheinhessen 2012 terug van Zimmermann-Graeff & Müller GmbH & Co. KG Weinkellerei. Toen ook omdat door nagisting de druk in de fles te hoog kon worden.

Lees ook:

 
Meer over
Lees ook
Drie doden door listeria in vleeswaren

Drie doden door listeria in vleeswaren

Voor het eerst is door het in kaart brengen van DNA-gegevens de bron van een Nederlandse listeria-uitbraak opgespoord. Het RIVM en de NVWA brachten twintig besmettingen in de afgelopen twee jaar met elkaar in verband en identificeerde vleesverwerkingsbedrijf Offerman als bron van de bacterie. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)...

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Wie de verhalen over maanzaadbroodjes en drugstests kent, weet dat de betreffende zaadjes inderdaad sporen van opiaten kunnen bevatten. Meestal gaat het om verwaarloosbare hoeveelheden. Maar niet in Frankrijk. Franse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de aanwezigheid van morfine en codeïne in maanzaadstokbrood en kant-en-klare sandwiches met...

Recall op Nederlands vlees in België vanwege salmonella

Recall op Nederlands vlees in België vanwege salmonella

Het Belgische voedselagentschap FAVV waarschuwt voor vleesproducten die gemaakt zijn met vanuit Nederland geleverd vers vlees. Twee vleesverwerkende bedrijven zijn geblokkeerd en consumenten worden opgeroepen gekochte producten terug te brengen. Er is geen sprake van ziektegevallen. Cécille Janssen - Foodlog Via het Europese waarschuwingssysteem RASFF-systeem...