Rolf Bos themadirecteur TI Food and Nutrition

WAGENINGEN - Dr Rolf Bos wordt de nieuwe themadirecteur Nutrition and Health bij TI Food and Nutrition. Hij volgt in die functie Prof Dr Wim Saris op, die na 5 jaar als themadirecteur, afscheid neemt van de organisatie.

Bos (50) (foto) promoveerde in 1996 cum laude aan de Universiteit van Groningen, Department of Biomedical Engineering.

Global nutrition

Bos gaat zijn rol als themadirecteur combineren met zijn huidige functie van director global nutrition development en benefit platform leader bij FrieslandCampina in Wageningen.

TI Food and Nutrition is een internationaal onderzoekinstituut op het gebied van voeding en voedingsmiddelen.

Partners

De publiek-private partners zijn: Cargill, CBL, Chr. Hansen, CSK Food Enrichment, CRV, CSM, Danone, DSM, FNLI, FrieslandCampina, Fromageries Bel, GlaxoSmithKline, Kellogg, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Nestlé,  PepsiCo, Philips Research, Productschap Zuivel, Unilever, Vion, Wrigley; Acta Dental Research, Groningen University/UMCG, Maastricht University/MUMC+, Nizo food research, TNO en Wageningen UR.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...