Royaan gaat ovensnacks exporteren

Royaan wil de Kwekkeboom ovensnacks gaan exporteren. Ze worden al in België verkocht en in 2017 volgt Spanje. De snackfabrikant wil de export op termijn opschroeven naar 30 procent van de totale omzet.

Het bedrijf heeft afgelopen jaar een omzetstijging van 15 procent behaald, vooral door de in 2014 geïntroduceerde innovatie. De ovensnacks hebben diverse prijzen in de food-en retailsector gewonnen. Door een geheime krokantekorsttechnologie blijven de snacks krokant na bereiding in de oven.

Vervolgaankoop

Zo’n 44 procent van de ovensnacks in de retail werd vorig jaar verkocht aan klanten die nooit meer bij het vriesvak in supermarkten kwamen. Dat zijn dus nieuwe klanten. En drie kwart van de klanten die de ovensnacks voor de eerste keer kochten, gaan over tot een vervolgaankoop.

De Kwekkeboom ovensnacks zijn al in België op de markt gebracht. En nu is dus in 2017 Spanje aan de beurt. Welke producten er precies worden geïntroduceerd, wil Royaan nog niet prijsgeven.

Bekend met krokante hapjes

“Nu werken ze daar nog veel met kaas en groente”, zegt CEO Bart Bakker in de Gelderlander. “Voor de Nederlandse bitterbal komt Spanje waarschijnlijk iets te vroeg, maar de kroketstap is daar zeker te maken.” De zuidelijke landen zijn al bekend met krokante hapjes, zoals visballetjes.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Indonesië verbiedt export palmolie om tekort tegen te gaan

Indonesië verbiedt export palmolie om tekort tegen te gaan

Indonesië gaat de export van palmolie en afgeleide producten verbieden om binnenlandse tekorten te voorkomen en de stijgende prijzen te dempen. Dat heeft president Joko Widodo bekendgemaakt. Het exportverbod gaat donderdag 28 april in en geldt voor onbepaalde tijd.

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...