Seminar Robotica in agrifood business

Beeld robotica Wageningen University & Research

 

Op 16 november organiseert Wageningen Academy, in samenwerking met AgroFoodRobotics, een seminar voor professionals die als ontwikkelaar of eindgebruiker betrokken zijn bij de automatisering van teelt, verwerking of logistiek, in zowel land- en tuinbouw als in de levensmiddelenindustrie. Het seminar is van 8:30 uur tot 17:30 uur en vindt plaats op de campus van Wageningen.

Bij het automatiseren van processen in de agri- en foodsector worden robotica en kuntsmatige intelligentie (AI) steeds belangrijker. Het seminar robotica geeft je een overzicht van de huidige mogelijkheden in de agrifood business en die in de toekomst. WUR-experts zoals Erik Pekkeriet, Paul Goethals en Rutger Vlek delen hun inzichten en praktische tips rondom de wereld van Artificial Intelligence. Daarnaast delen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun kennis en is er ruimte om te spreken met de experts en andere deelnemers.

Bekijk het volledige programma en geef je op via de website.

Lees ook
Europese tomaten groeien dankzij autotechnologie

Europese tomaten groeien dankzij autotechnologie

Robots die je eerder zou verwachten in een productielijn voor voertuigen, zouden wel eens een vertrouwd gezicht kunnen worden in de Europese voedingsindustrie. Met name voor de groei en pluk van tomaten kunnen ze mooie diensten bewijzen.

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Wageningse onderzoekers winnen rubisco-eiwit uit tomatenblad

Onderzoekers van Wageningen University & Research zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere door hen ontwikkelde methodes voor de isolatie van Rubisco uit andere reststromen. Bij toepassing op grote...