Smilde neemt Van de Leur over

6 januari 2016

Koninklijke Smilde heeft per 1 januari Van de Leur Banketspecialiteiten uit Bolsward overgenomen. Dochterbedrijf Smilde Bakery uit Edam heeft alle aandelen van de industriële banketbakkerij verworven. De twee familiebedrijven worden samengevoegd.

Door de samenvoeging van de twee industriële bakkerijen worden de krachten op het gebied van productie, innovatie, verkoop en marketing gebundeld. Ze melden samen een leidende positie in te zullen nemen in de Nederlandse markt voor industriële bakkerijproducten en halffabricaten.

Meer banen

Bij Van de Leur werken ruim 75 medewerkers. Smilde Bakery heeft 240 medewerkers in dienst. De overname heeft naar verwachting positieve effecten voor de werkgelegenheid in Bolsward. Wel zullen enkele overlappende functies komen te vervallen, maar deze worden naar verwachting gecompenseerd door de groei in het aantal productie-gerelateerde medewerkers.

Volledig complementair

“De overname sluit goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit en groei”, stelt algemeen directeur Robert van de Leur. De productgroepen zijn volgens hem volledig complementair, zodat een compleet aanbod ontstaat van bakkerij-halffabricaten en -eindproducten, zowel in gistdeeg als bladerdeeg.

Ronald Prince, CEO van Koninklijke Smilde, is blij met de overname. “De activiteiten van Van de Leur passen naadloos in onze strategie om een uniek bakkerijbedrijf te creëren met een duidelijke consumentenoriëntatie, internationale scope en sterke focus op vernieuwing.”

Van de Leur afgetreden

Robert van de Leur is per 1 januari 2016 na ruim 27 jaar afgetreden als algemeen directeur. Hij zal gedurende de overdrachtsperiode nog enige tijd dagelijks in Bolsward aanwezig zijn.

Alex Kruiter, algemeen directeur van Smilde Bakery, zal de directie voeren. Technisch directeur Arend Smilde zal in Bolsward de dagelijkse leiding op zich nemen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?