Soep Verspillingsfabriek bij Emté
Emté supermarkten heeft de koelverse soepen van het merk Barstensvol opgenomen in het assortiment. Deze soep is afkomstig uit De Verspillingsfabriek in Veghel en is gemaakt van reststromen groenten.
De Verspillingsfabriek ging dit voorjaar op grote schaal produceren voor retail en horeca. In De Verspillingsfabriek worden van 'geredde producten' soepen, sauzen en ragouts gemaakt. Hiervoor zijn in samenwerking met chefkoks tientallen recepturen ontwikkeld zonder e-nummers of conserveermiddelen.
Barstensvol is bij Emté vooralsnog verkrijgbaar in vier smaken: champignon, paprika, tomaat en courgette.
Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
WUR: Houdbaarheids-iconen op verpakkingen kunnen voedselverspilling verminderen
Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Het onderzoek laat zien dat het loont om te investeren in duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking en biedt aanknopingspunten voor de praktijk.
Vers van de pers | Circulaire sinaasappelschillen
Pers je een verse jus in de supermarkt en gooi je bij je volgende bezoek een feeststol in je winkelmandje, dan bestaat de kans dat de sinaasappelschillen van het sapje uiteindelijk in die stol zijn beland. Hoe dan? Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen...
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?
Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.