Soep Verspillingsfabriek bij Emté

Emté supermarkten heeft de koelverse soepen van het merk Barstensvol opgenomen in het assortiment. Deze soep is afkomstig uit De Verspillingsfabriek in Veghel en is gemaakt van reststromen groenten.

De Verspillingsfabriek ging dit voorjaar op grote schaal produceren voor retail en horeca. In De Verspillingsfabriek worden van 'geredde producten' soepen, sauzen en ragouts gemaakt. Hiervoor zijn in samenwerking met chefkoks tientallen recepturen ontwikkeld zonder e-nummers of conserveermiddelen.

Barstensvol is bij Emté vooralsnog verkrijgbaar in vier smaken: champignon, paprika, tomaat en courgette.

Lees ook:

Nieuwe fabriek tegen verspilling (27 augustus 2015)

Meer over
Lees ook
Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Nederlandse supermarkten onthullen cijfers voedselverspilling

Van al het voedsel in Nederlandse supermarkten wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel komt niet bij de consument terecht. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van supermarkten, Wageningen Universiteit & Research (WUR) en het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Het verspilde voedsel bestaat voor een groot deel uit...

Houdbaarheidstips om verspilling tegen te gaan

Houdbaarheidstips om verspilling tegen te gaan

Nooit meer discussie over welke voedingsmiddelen wel of niet in de koelkast thuishoren. De Britse NGO Love Food Hate Waste maakte een overzicht waarin de beste houdbaarheidsstrategie voor alle voedingsmiddelen (van A tot Z) staan beschreven.

Verspilling bestrijden met Internet of Things

Verspilling bestrijden met Internet of Things

Een consortium onder leiding van TNO en Wageningen Food & Biobased Research gaat onderzoeken hoe Internet of Things-technologie ingezet kan worden om voedselverspilling in de keten te voorkomen. Het project richt zich op de versketen. Deelnemende bedrijven zijn actief in onder meer import en emballage van fruit en groente, sensoroplossingen, ict...