Soep Verspillingsfabriek bij Emté

Emté supermarkten heeft de koelverse soepen van het merk Barstensvol opgenomen in het assortiment. Deze soep is afkomstig uit De Verspillingsfabriek in Veghel en is gemaakt van reststromen groenten.

De Verspillingsfabriek ging dit voorjaar op grote schaal produceren voor retail en horeca. In De Verspillingsfabriek worden van 'geredde producten' soepen, sauzen en ragouts gemaakt. Hiervoor zijn in samenwerking met chefkoks tientallen recepturen ontwikkeld zonder e-nummers of conserveermiddelen.

Barstensvol is bij Emté vooralsnog verkrijgbaar in vier smaken: champignon, paprika, tomaat en courgette.

Lees ook:

Nieuwe fabriek tegen verspilling (27 augustus 2015)

Meer over
Lees ook
Voedselbanken laten zich de kaas niet van het brood eten door Too Good To Go

Voedselbanken laten zich de kaas niet van het brood eten door Too Good To Go

'De voedselbank is de dupe van ‘Too Good To Go’, schrijft Eva Witteman vandaag in een ingezonden brief in De Volkskrant. Net op de dag dat Voedselbanken Nederland aandacht vraagt voor 'de Week van de Voedselbanken'. Hoe zit dat?

Nestlé ontwikkelt chocolade die alles uit de cacaovrucht haalt

Nestlé ontwikkelt chocolade die alles uit de cacaovrucht haalt

Foodgigant Nestlé heeft aangekondigd een 70% pure chocoladereep op de markt te brengen met alleen ingrediënten uit de cacaovrucht. In plaats van geraffineerd suiker toe te voegen gebruikt de fabrikant suikers uit de witte pulp van de vrucht.

Food from Food

Food from Food

Er is iets vreemds aan de hand. Nederlanders zijn wereldwijd koploper op het gebied van het efficiënt produceren van voedsel. We hebben ongelofelijk veel kennis over soorten teelten, bewerken en bemesten van landbouwgrond, verwerken van groente en fruit tot lang houdbare producten voor in het winkelschap. We weten precies waar onze grondstoffen...