Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

Albert Heijn minder verpakkingen (uit AH Beeldbank)

Vanaf maandag 16 mei zit er statiegeld op plastic flessen vers sap van Albert Heijn. Het gaat om alle flessen van eigen merk verse sappen en smoothies.

Begin dit jaar maakte Statiegeld Nederland bekend het statiegeldsysteem te openen voor 100% sap-flessen. Daarom voert Albert Heijn op alle plastic verse sap- en smoothieflessen van het eigen merk vrijwillig statiegeld in. De flessen zijn sinds kort gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: “Met deze ontwikkelingen geeft Albert Heijn verder invulling aan de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’. Dat gaat naast een gezonde levensstijl ook over een duurzame samenleving. Daarom vinden we het belangrijk onze eigen merk-producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en zijn verpakkingsreductie en recyclebaarheid belangrijke thema’s binnen onze organisatie.”

Minder plastic

Albert Heijn zette nog meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo worden verschillende varianten groentemix voortaan verpakt in zakken in plaats van bakken om plastic te besparen. Ook zijn er sinds begin mei geen gratis plastic zakjes meer te vinden op de groente- en fruitafdeling.

Foto en bron: Albert Heijn

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Lees ook
Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen.

Avantium en AmBev sluiten afnameovereenkomst voor PEF voor frisdrankflessen

Avantium en AmBev sluiten afnameovereenkomst voor PEF voor frisdrankflessen

Avantium, technologiebedrijf in hernieuwbare chemie, heeft een afnameovereenkomst getekend met het Braziliaanse brouwerijbedrijf AmBev. AmBev gaat PEF (polyethyleen furanoaat) van Avantium gebruiken om flessen te maken voor frisdranken.

ILT legt dwangsom op om invoering statiegeld op blikjes af te dwingen

ILT legt dwangsom op om invoering statiegeld op blikjes af te dwingen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil de invoering van statiegeld op blikjes op 1 januari 2023 afdwingen met een dwangsom. Hiermee reageert de ILT op het bericht van het Afvalfonds Verpakkingen dat zij de invoering uit stellen tot april 2023.