Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

Albert Heijn minder verpakkingen (uit AH Beeldbank)

Vanaf maandag 16 mei zit er statiegeld op plastic flessen vers sap van Albert Heijn. Het gaat om alle flessen van eigen merk verse sappen en smoothies.

Begin dit jaar maakte Statiegeld Nederland bekend het statiegeldsysteem te openen voor 100% sap-flessen. Daarom voert Albert Heijn op alle plastic verse sap- en smoothieflessen van het eigen merk vrijwillig statiegeld in. De flessen zijn sinds kort gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: “Met deze ontwikkelingen geeft Albert Heijn verder invulling aan de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’. Dat gaat naast een gezonde levensstijl ook over een duurzame samenleving. Daarom vinden we het belangrijk onze eigen merk-producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en zijn verpakkingsreductie en recyclebaarheid belangrijke thema’s binnen onze organisatie.”

Minder plastic

Albert Heijn zette nog meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo worden verschillende varianten groentemix voortaan verpakt in zakken in plaats van bakken om plastic te besparen. Ook zijn er sinds begin mei geen gratis plastic zakjes meer te vinden op de groente- en fruitafdeling.

Foto en bron: Albert Heijn

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Lees ook

Nieuwe fruitbakjes met 40 procent Rpet

Supermarktketen Albert Heijn is een flink eind op streek om haar doelstelling te halen om vanaf 2025 jaarlijks 20 miljoen kilo minder plastic te gebruiken voor haar verpakkingen. En dat is dan gemeten vanaf 2017. “Op dit moment zitten we op 9,8 miljoen kilo”, zo vertelt verpakkingsexpert bij Albert Heijn Marion Beugelsdijk.

Albert Heijn introduceert verpakkingsvrij boodschappen doen

Albert Heijn introduceert verpakkingsvrij boodschappen doen

Supermarktketen Albert Heijn lanceert AH Verpakkingsvrij: een concept waarmee klanten boodschappen kunnen doen zonder wegwerpverpakkingen. Klanten vullen hierbij een herbruikbare zak of pot met een product en kunnen deze verpakking steeds opnieuw gebruiken. Hiermee wil Albert Heijn een stap zetten in de ambitie om in 2025 twintig miljoen kilo minder...

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo introduceert vrijwillig statiegeld op alle sap- en smoothiesflessen van het huismerk. Daarnaast worden ook de La Place sappen die verkrijgbaar zijn in Jumbo winkels en in de La Place restaurants voorzien van statiegeld. Dit najaar wil Jumbo de invoering van statiegeld op sapflessen volledig hebben gerealiseerd.