Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

Albert Heijn minder verpakkingen (uit AH Beeldbank)

Vanaf maandag 16 mei zit er statiegeld op plastic flessen vers sap van Albert Heijn. Het gaat om alle flessen van eigen merk verse sappen en smoothies.

Begin dit jaar maakte Statiegeld Nederland bekend het statiegeldsysteem te openen voor 100% sap-flessen. Daarom voert Albert Heijn op alle plastic verse sap- en smoothieflessen van het eigen merk vrijwillig statiegeld in. De flessen zijn sinds kort gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: “Met deze ontwikkelingen geeft Albert Heijn verder invulling aan de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’. Dat gaat naast een gezonde levensstijl ook over een duurzame samenleving. Daarom vinden we het belangrijk onze eigen merk-producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en zijn verpakkingsreductie en recyclebaarheid belangrijke thema’s binnen onze organisatie.”

Minder plastic

Albert Heijn zette nog meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo worden verschillende varianten groentemix voortaan verpakt in zakken in plaats van bakken om plastic te besparen. Ook zijn er sinds begin mei geen gratis plastic zakjes meer te vinden op de groente- en fruitafdeling.

Foto en bron: Albert Heijn

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Albert Heijn vervangt plastic broodclips door papier

Vanaf deze week start Albert Heijn op de broodafdeling met papieren clipjes. De bekende vierkante, plastic broodclipjes worden geleidelijk vervangen door een recyclebare papieren variant.

Statiegeld op blikjes uitgesteld tot april 2023

Statiegeld op blikjes uitgesteld tot april 2023

Staatssecretaris Vivianne Heijen van Milieu wilde op 1 januari 2023 statiegeld op blikjes invoeren, maar de Raad van State bepaalt anders. Het statiegeldsysteem voor blikjes moet 1 april 2023 starten.

Innamepunten voor plastic statiegeldflesjes op NS-stations

Innamepunten voor plastic statiegeldflesjes op NS-stations

Vanaf vandaag kunnen op Utrecht Centraal lege plastic flesjes met statiegeld ingeleverd worden. Het is het eerste treinstation in Nederland met een innamepunt voor statiegeldflesjes. NS heeft het streven om uiteindelijk op 50 stations innamepunten te hebben. Dit jaar nog komen er ook automaten op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal...