Mensen & bedrijven

Struik sluit fabriek en doekt Belgische tak op

struik

Soepen- en sauzenproducent Struik is van plan zijn vestiging in het Belgische Schoten te sluiten. Dit meldde moederbedrijf Struik Foods Europe afgelopen donderdag. Door de sluiting zullen 78 banen verdwijnen.

De fabriek die gesloten dreigt te worden is van de dochteronderneming Chillfis, welke als onderdeel van Struik Foods Europe verse maaltijden produceert voor onder andere Lidl en Albert Heijn. De productie hiervan is niet rendabel genoeg, mede door de competitieve markt van verse maaltijden en de lage prijzen waarvoor de maaltijden in de supermarkt worden aangeboden. Struik Foods Europe is van plan alle activiteiten op het gebied van verse maaltijden te staken.

Negatieve cijfers

Het gaat al meerdere jaren slecht met Struik. De omzet was in 2016 met 11% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Ook werd een schuld van €10,5 miljoen beschreven, die de laatste jaren alleen maar is toegenomen.

Ondanks verschillende pogingen om het bedrijf er weer bovenop te helpen, zoals een investering van €20 miljoen van de familie Van Drie in 2016, is het Struik Foods Europe niet gelukt uit de negatieve cijfers te komen. In 2017 werden al de operationele processen in de naastgelegen Struik-fabriek in Schoten beëindigd, en de aankomende sluiting van de Chillfis fabriek zou het einde betekenen van Struik Foods Belgium.

Familiebedrijf

De onderneming Struik Foods Europe is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1950 soepen, sauzen en verse maaltijden produceert. Ze leveren hun producten aan retailers en consumenten in meerdere Europese landen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *