Studenten zoeken internationale opdrachten in food

Mkb-bedrijven in de agro- en foodsector die een link met Duitsland of Duitse ambities hebben, kunnen gebruikmaken van het International Traineeship Programma van Food2020. HBO- en universitair studenten staan klaar om aan de slag te gaan met gerichte opdrachten.

Het Nederlands-Duits samenwerkingsproject Food2020 project en Food Valley NL presenteren samen het International Traineeship programma 2017. Daarmee kunnen ondernemers studenten/afgestudeerden (met internationale ambities) inzetten voor het eigen bedrijf.

Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om opdrachten op het gebied van foodprocessing, voedselveiligheid, fooddesign, verpakkingen, kwaliteitszorg, marktonderzoek en marketingstrategie.

Vraaggestuurd

Food2020 initieert met behulp van vraaggestuurde innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies de ontwikkeling van nieuwe producten en processen, het terugdringen van grondstoffengebruik in het productieproces en het werven en behouden van gekwalificeerde medewerkers.

Om innovatief en concurrerend te blijven, zijn nieuwe arbeidskrachten noodzakelijk, stellen de initiatiefnemers. Door de voortgaande globalisering van de economie groeit daarnaast de noodzaak om verder te internationaliseren.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor het inzetten van studenten zijn divers:

  • Het kan gaan om mkb’ers die behoefte hebben aan een trainee die 4 maanden kan laten zien wat hij of zij kan om hem/haar daarna eventueel langduriger aan te nemen.
  • Ondernemers die een afgestudeerde willen die de resultaten van zijn/haar afstudeerproject in het mkb-bedrijf kan implementeren.
  • En als er al een student voor een afstudeeropdracht bij het mkb-bedrijf aan de slag is, dan kan hij/zij na de afstudeerstage een traineeship voor 4 maanden volgen.

Dit is allemaal mogelijk met het Food2020 International Traineeship. Food2020 is een Nederlands-Duits project, ondersteund door het Interreg V A-programma. Daarom moet het project een internationale (Duitse) component hebben

‘Minimale kosten’

Studenten ontvangen normaal gesproken een vergoeding van het bedrijf tijdens het afstudeerproject. Voor het traineeship ontvangt de trainee een tijdelijke arbeidsovereenkomst en wordt er maandelijks door het bedrijf een salaris uitgekeerd (ten minste het wettelijk minimumloon). Food 2020 vergoedt 50 procent van het salaris aan het bedrijf tegen een standaard tarief. Hierdoor blijven de kosten voor het bedrijf zelf minimaal, stelt Food2020.

Meer informatie?

Mail naar Mia Holleman mia.holleman@foodvalley.nl of bel (06) 57 99 91 86.

Lees ook:

Lees ook
SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar – net zoals vorig jaar – de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. Ook met haar fastservice-opleidingen behoudt SVO de derde plaats binnen het vakgebied Horeca. De opleidingen van SVO krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2018, dit betekent dat de opleidingen van...

Nieuwe Technische opleiding in food

Nieuwe Technische opleiding in food

Voedingsmiddelenbedrijven die zijn aangesloten bij FoodConnectionPoint en mbo-instelling ROC Ter AA in Helmond gaan samen een technische opleiding voor de voedingsmiddelensector aanbieden. In maart start de mbo-opleiding op niveau 2 en 3, terwijl in mei niveau 4 van start gaat. De foodbedrijven in deze sector in deze regio hebben een sterke behoefte...

Van Dam wint HAS FoodManship Award

Van Dam wint HAS FoodManship Award

Eveline van Dam is de grote winnaar geworden van de HAS Food Experience 2017. De vierdejaars studente Food Innovation bleek maar liefst 3 keer in de prijzen te vallen bij de uitreiking van de FoodManship Awards. De prijzen werden uitgereikt tijdens de HAS Food Experience bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Op deze dag toonden 165 studenten in 106 innovatieve...