Subsidie voor brood zonder koolhydraten

Bakkerij Wiltink uit Doetinchem en TOP uit Wageningen gaan onderzoeken of het mogelijk is op grote schaal eiwitbrood te bakken vrijwel zonder koolhydraten.

Dat bericht Bakkers in bedrijf. Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeren de EU, het rijk en provincie Gelderland 700.000 euro in het onderzoek dat voor een doorbraak kan zorgen in de voedselindustrie. 

Nieuwe eiwitbron

De technologie van Bakkerij Wiltink en Top is bij uitstek geschikt om een ‘eiwitbrood’ met een hoog groentevezelgehalte te ontwikkelen. Voorstudies hebben aangetoond dat het mogelijk is op grote schaal brood te bakken met eiwit en vezels en vrijwel geen koolhydraten, maar dat toch een vergelijkbare textuur en smaak heeft als gewoon brood. Het vormt een nieuwe eiwitbron die zal concurreren met andere, vooral dierlijke eiwitten in onze voeding.

Van grond tot mond

De partners in het project vertegenwoordigen de gehele keten ‘van grond tot mond’. Zij brengen kennis, expertise en commitment bij elkaar die moet leiden tot productie en introductie in de markt.

Het project ontvangt een subsidiebedrag van 702.000 euro. De totale kosten bedragen 1.755.000 euro.

Lees ook:

Nieuwe subsidieronde TKI Agri & Food (23 maart 2016)

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren