TLR ondersteunt Nederland met COVID-19 testcapaciteit

Het Rotterdamse laboratorium TLR gaat ondersteuning geven aan het vergroten van de COVID-19 test capaciteit in de regio Zeeland. TLR is door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK) gevraagd of zij een deel van haar testcapaciteit in wil zetten voor COVID-19 analyses. Het Rotterdamse laboratorium is gewend om snel te schakelen en capaciteit op te schalen. Zo heeft zij in 2017 ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA ondersteund in de Fipronil affaire.

Bij deze crisis moest ook plots veel getest worden. Het laboratorium van TLR heeft een BSL2+ status en jarenlange ervaring met virusanalyses in levensmiddelen van o.a. het Norovirus en Hepatitis A. Deze analyses worden onder accreditatie (L059) uitgevoerd. Onlangs werd het testportfolio van het laboratorium uitgebreid met de COVID-19 virus oppervlakte analyse. Nu zal TLR de capaciteit van COVID-19 verder uitbreiden om overheid te ondersteunen in het testen van humane swabs. TLR heeft de door het RIVM vereiste kwaliteitsanalyses uitgevoerd en toestemming gekregen om zelfstandig de COVID-19 diagnostiek uit te voeren.

Thema's
Lees ook
ING: Miljardenverschuiving van bestedingen aan eten en drinken door corona

ING: Miljardenverschuiving van bestedingen aan eten en drinken door corona

Door de coronapandemie zijn in Nederland de bestedingen aan eten en drinken verschoven. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat de uitgaven in de horeca daalden, terwijl deze in de supermarkt en speciaalzaken toenamen. Ook online nam een vlucht. De onderzoekers concluderen dat de afzetmarkt voor voedingsbedrijven structureel is veranderd

Boekrecensie: Ondernemen in crisistijd

Boekrecensie: Ondernemen in crisistijd

Dat de coronacrisis alles behoorlijk in de war heeft geschopt mag duidelijk zijn, maar voor sommigen heeft deze crisis juist nieuwe inspiratie opgeleverd. Zoals auteur en ondernemer Femke Hogema, die in drie weken ‘Ondernemen in crisistijd’ schreef. Door haar jarenlange ervaring in de ondernemerswereld weet Hogema welke impact een crisis...

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederlanders, en dan met name volwassenen tussen 18 en 40 jaar, eten steeds vaker kant-en-klaar of thuisbezorgde maaltijden. Mensen ervaren tijdnood, hebben vaker geen zin om te koken, maar vinden gezond en lekker eten wel belangrijk.