Toename veilen overtollige voorraden en machines in december

veiling

Stellingen vol producten die niet meer gebruikt worden. Overtollige machines die stilstaan omdat het productieproces wordt aangepast. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor deze voorraden en machines voor het einde van het jaar van de balans af te halen door ze te veilen. Dat levert niet alleen middelen op om volgend jaar te kunnen herinvesteren maar is ook efficiënt, want het tijdrovende voorraadtellen wordt een stuk eenvoudiger.

Voorraad en machines vertegenwoordigen altijd waarde

Veilingmeester Frank Adam van Troostwijk Veilingen ziet het elk jaar toenemen: “In de decembermaand bieden steeds meer bedrijven uit binnen- en buitenland goederen en machines aan die overtollig zijn of worden vervangen door nieuwe investeringen.” Dat is goed nieuws voor ondernemingen die op zoek zijn naar machines ter uitbreiding of om een nieuw product te testen. En voor bedrijven die tegen een scherpe prijs goederen willen hebben. Vaak gaat het om keurig opgeslagen materialen en goed onderhouden machines die voor de nieuwe eigenaar zeker nog van waarde zijn. Volgens Frank Adam levert het meer op dan alleen ruimte op de balans: “Dagelijks verkopen we duizenden objecten. Dit levert niet alleen financiële en magazijnruimte op, maar zorgt er ook voor dat deze goederen onderdeel worden van de kringloop economie.“

Van ‘balansen’ wordt niemand blij

Volgens Frank Adam gebeurt het vaak dat bij het tijdrovende balans-tellen toch meer goederen worden geteld dan in eerste instantie gedacht. En stilstaande machines blijken, ook als ze niet meer op de balans staan, meer waarde te vertegenwoordigen dan ingeschat. Op tijd financieel schoon schip maken is daarom belangrijk. Bedrijven wachten daar meestal te lang mee en schuiven het probleem door naar volgend jaar. Frank Adam: ”Wij adviseren dan ook om nu nog snel in actie te komen of er begin volgend  jaar voor te zorgen dat precies in beeld is wat overtollig is, dit te laten taxeren en vervolgens de verkoop ervan, bijvoorbeeld via een veiling, in gang te zetten.”

 
Lees ook
PTC, PDSVISION en Electrolux Professional werken aan digitaal transformatieproject

PTC, PDSVISION en Electrolux Professional werken aan digitaal transformatieproject

PTC en PDSVISION hebben een partnerschap gesloten voor digitale transformatie met Electrolux Professional, de Zweedse fabrikant van professionele keuken- en wasapparatuur.

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

Nieuw JSY5000-H ventiel van SMC voor toepassing in de voedingsmiddelenproductie

Nieuw JSY5000-H ventiel van SMC voor toepassing in de voedingsmiddelenproductie

SMC heeft een nieuw ventieleiland JSY5000-H ontworpen voor toepassing in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het nieuwe Het IP69K-ventiel heeft een clean design dat bestand is tegen regelmatig reinigen. Het ventiel onderscheidt zich door een hoog debiet, een laag stroomverbruik en IO-Link point-to-point communicatie voor een optimale regeling...