Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

long chicken

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

Een plantaardige Whopper stond al op het menu in Nederland. Daar komen nu Nuggets en de Long Chicken bij (zie afbeelding), met plantaardige kipburger en vegan mayonaise. Zowel dit nieuwe broodje als de nieuwe Nuggets worden apart van de reguliere kipproducten bereid om kruisbesmetting te voorkomen.

Het restaurant heeft de plantaardige kipproducten ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager. De basis voor de producten bestaat uit soja en tarwe. 

Burger King speelt in op de behoefte van gasten aan meer plantaardige alternatieven, ‘zodat Plant-based kan uitgroeien tot een volwaardige categorie binnen het menu van de keten’, aldus het persbericht. De fastfoodketen zegt in het persbericht dat innovatie in duurzame oplossingen een belangrijke belofte is van Burger King.

Lees ook
Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Is er een markt voor plantaardige vis? Maiko van der Meer lanceerde twee jaar geleden met twee collega’s Novish, het eerste volledig plantaardige visbedrijf van Europa. Tijdens Food Technology vertelt hij over de ontwikkeling van visvervangers en de lessen die hij daar in de afgelopen twee jaar van leerde.

Plan om Europese plantaardige voeding te promoten krijgt geen steun van Europese Commissie

Plan om Europese plantaardige voeding te promoten krijgt geen steun van Europese Commissie

De aanvraag van de Green Protein Alliance (GPA) voor subsidie om consumptie van lokaal geteelde plantaardige eiwitten te promoten, is niet gehonoreerd door de Europese Commissie. De Europese Commissie kende wel 38,1 miljoen euro steun toe aan de promotie van dierlijke producten. “In het licht van de actualiteiten is het niet honoreren extra wrang”,...

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Keep Food Simple geeft nieuwe kijk op voedselketens

Een bijdrage leveren aan de verbetering van ons voedselsysteem met duurzamere en gezondere producten, dat is de missie van organisatie Keep Food Simple. Tijdens Food Technology presenteerde Onno Franse, Fons Voragen en Peter Folstar de visie en aanpak van Keep Food Simple.