Twee recalls bij Albert Heijn

Albert Heijn roept de Toko Lien Borrel Kroepoek 80 gram terug. Eerder vorige week haalde de retailer ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram van het huismerk terug.

Bij de Borrel Kroepoek van Toko Lien 80g is uit testen gebleken dat deze mogelijk een te hoog gehalte aan gluten bevat. Klanten meteen coeliakie-intolerantie kunnen daar na het consumeren van deze kroepoek last van ondervinden. Daarom heeft de retailer in overleg met de NVWA besloten het product uit voorzorg terug te halen.

Deze stap is genomen "door een mogelijk onvolledige of onduidelijke communicatie op de verpakking", stelt AH, "om alle risico uit te sluiten".

Klanten met een coeliakie-intolerantie kunnen de Borrel Kroepoek 80g van Toko Lien beter niet consumeren, maar terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Recall rauwkost om selderij

Albert Heijn riep begin vorige week ook al de rauwkostmix met Amsterdamse ui 150 gram terug, omdat daar per abuis AH rauwkost radijsmix in zat. Hierdoor klopte de ingrediëntendeclaratie op de verpakking niet. Zo stond het allergeen bleekselderij niet vermeld.

Klanten met een selderijallergie is dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Zij krijgen dan bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed.

Meer info

Voor meer informatie over de recalls kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn op telefoonnummer 0800 - 03 05.

Lees ook:

 
Lees ook
Recall Jan Linders om aanwezigheid selderij

Recall Jan Linders om aanwezigheid selderij

Jan Linders Supermarkten roept Onze Trots Hertengoulash en Onze Trots Wild Zwijn goulash terug. De producten bevatten selderij terwijl dat niet op de verpakking staat. Het gaat om Onze Trots Hertengoulash, bak 500 gram, met alle houdbaarheidsdata en Onze Trots Wild Zwijn goulash, bak 500 gram, met alle houdbaarheidsdata. Klachten De supermarktketen...

Recall Jumbo kipfilet

Jumbo haalt per direct kipfilet plakjes kipfilet (64 gram) uit de schappen. Het broodbeleg bevat melk, terwijl dit per abuis niet op het etiket is vermeld. Het gaat om Jumbo Kipfilet 64 gram met EAN-code 8718452190195 en houdbaarheidsdatum 17-12-2016 t/m 04-01-2017. Met het product zelf is niets mis. Het betreft uitsluitend een onvolledige ingrediëntendeclaratie. Melkallergie Bij mensen met melkallergie of een lactose-intolerantie kan de consumptie van het product mogelijk leiden tot klachten. Mensen die geen melkallergie hebben, kunnen het broodbeleg gewoon consumeren. Klanten die de kipfilet...

‘Toxines en allergenen meten met mobieltje’

Voedselinspecteurs moeten in de toekomst met hun mobieltje voedsel kunnen checken op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Het Europese consortium Foodsmartphone gaat onderzoeken of dit mogelijk is. Op termijn zouden consumenten hun mobieltje er ook voor kunnen gebruiken. Rikilt Wageningen Universiteit & Research heeft een kleine 3 miljoen euro ontvangen van het Europese wetenschapsministerie om samen met 5 andere landen onderzoek te doen naar alternatieve manieren om voedsel te controleren. Nu nog worden overal in de voedselketen monsters verzameld, geadministreerd en verzonden naar laboratoria...